Симов: Социалистите показаха, че подкрепят политиката на Нинова

Симов: Социалистите показаха, че подкрепят политиката на Нинова - картинка 1

Централната комисия по прекия избор на председател на БСП връчи Удостоверение за избран председател на Корнелия Нинова

Равносметката от провелите се вътрешнопартийни избори е, че прекият избор в БСП работи, желан е от социалистите, той беше утвърден и оттук нататък незаобиколим.

Откакто беше приет, на три Конгреса беше правен опит да бъде отменен, но това не се получи. Социалистите излязоха и гласуваха - те искат да имат думата кой да е лидер на БСП". Това каза говорителят на ПГ на "БСП за България" Александър Симов пред БТВ.

 

Резултатът ясно показва, че в партията няма разделение. Сбъркан медиен фокус е, че БСП е разделена. Истината е, че разделението е в Националния съвет на БСП, надолу по партийните организации такова разделение няма, отбеляза той.

Според него тези избори са показали, че политическият курс на Корнелия Нинова е масово подкрепян от социалистите.

"Всеки, който участваше в изборите ще ви каже, че нямаше как да има каквото и да е опорочаване на вота. В крайна сметка Централната комисия по провеждане на избора обяви какво е числото на членовете от избирателните списъци, така че не виждам кой може да постави под съмнение честността на вота. БСП показа, че може да провежда по-честни избори, отколкото се правят в България като цяло", смята Симов.

По думите на Александър Симов БСП е постъпила правилно като не е оглавила протестите, защото според него това би изгонило част от протестиращите хора:

"Сега имаме уникална ситуация - социалисти, десни, центристи и националисти да са на един площад, обединени от общото разбиране, че за бъдещето на България можем да говорим само след като шайката се измете от управлението на България.

Ще си говорим за политика и партиен интерес след като Борисов и Гешев напуснат властта", каза още Симов. 

Централната комисия по прекия избор на председател на БСП връчи Удостоверение за избран председател на Корнелия Нинова. 

"Членовете на БСП с право на глас са 80 214. Гласувалите са 53 795, което е повече от половината от членовете на БСП, поради което изборът се счита за редовен", обяви Емил Войнов, председател на Комисията.

Окончателните резултати от прекия избор на председател са както следва: Корнелия Нинова - 43 222 гласа;
Кирил Добрев - 7 910 гласа; Красимир Янков - 1 117 гласа и Валери Жаблянов - 760 гласа.

Броят на подадените действителни бюлетини е 53 009.

"Приемете искреното ми уважение и възхищение към работата и професионализма ви - Човешки поклон към това, което направихте. Гарантирахте едни честни и прозрачни избори - направихте показно как трябва да се случи един такъв вот. Показахте много висока институционална и организационна култура и денонощен ваш труд, за което ви поздравявам. Дадохте принос за историята на партията. Ще останете в нея като първата комисия, направила пряк избор", благодари Корнелия Нинова на членовете на Централната комисия по прекия избор.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Блогове