Скрипал и дъщеря му може да са отровени с букет цветя

Скрипал и дъщеря му може да са отровени с букет цветя - картинка 1

Все повече улики водят към руска следа в покушението, въпреки че Москав отрича участието си

Една от уликите при разследването на покушението срещу бившия двоен агент Сергей Скрипал е букет цветя, който той и дъщеря му Юлия са занесли на гроба на съпругата му, съобщава "Daily Mail" с позоваване на полицейски източници.

Букетът се изследва за наличие на токсични вещества. Припомняме, по-рано в пицария, където са обядвали Скрипал и дъщеря му, бяха намерени следи от нервно-паралитичното вещество, с което са били отровени. Вече са събрани повече от 200 улики, а разследването разполага с над 240 свидетели по случая. 

Според информация на Би Би Си, все повече улики водят към руска следа в покушението, въпреки че Москав отрича участието си.

По данни на "Daily Mail", Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са посетили гроба на съпругата му часове преди да изгубят съзнание в търговски център в Солсбъри.
Полицията веднага отцепи района около гроба на жената, която е починала през 2012 г.

По-рано беше съобщено, че отровата е попаднала в организма на жертвите няколко часа преди действието й да се прояви.

На 9 март в. "Financial Times" писа, че след като е напуснал Русия Скрипал е продължил да консултира западни спецслужби по отношение на възможностите на руското разузнаване да извършва различни операции и именно това може да е станало причина Москва да организира нападението срещу него.

Лондон вече съобщи, че обсъди случая с партньорите от НАТО
Същевременно Великобритания обяви, че смята да бойкотира световното първенство по футбол в Русия заради покушението срещу бившия агент. 

Бившият полковник от руското разузнаване Сергей Скрипал през 2006 г. беше осъден за шпионаж в полза на Великобритания, а през 2010 г. помилван, след което му беше позволено да напусне Русия в замяна на 10 руски агенти, разобличени в САЩ. 
Той замина за Великобритания заедно с дъщеря си Юлия сина си и съпругата си, която две години по-късно почина от рак.

През 2016 г. Юлия е направила опит да се върне в Русия, но не е успяла да се установи там.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Блогове