Слава на тебе, Динко!

Слава на тебе, Динко! - картинка 1

Статия за „супергероя“ от Ямбол е публикувана в BBC

Днес е голям ден за България, драги читателю! Статия в BBC, написана за българин, е една от най-четените за деня. Ето, за какво говорим: Динко Вълев, станал известен у нас като Динко от Ямбол, стигна и до Би Би Си и материалът за него се нареди сред най-четените за деня, цитиран от в-к „Труд“.

Цитирани са негови изявления, които той публикува в личната си страница във фейсбук, включително и как описва мигрантите като "терористи, джихадисти и талибани".

А, вижте само как го описват британците: „29-годишният Вълев е мускулест полу-професионален борец с бръсната глава и безцеремонни маниери. На лявата му гърда е татуиран кръст с размера на бифтек. Той става известен само за една нощ миналия месец, когато новинарски репортаж на една от националните телевизии го нарича „супергерой“ и предава детайлно насилствен сблъсък с група сирийци, станал близо до границата, докато той карал АТВ-то си“.

Британските журналисти са проследили цялата епопея на Динко, включително неговото привикване в бургаското РПУ, сблъсъка му с Българския хелзинкски комитет и създаването на доброволен патрул от почитатели на ямболията.

Ооо, слава на този младеж! Може би, добре че е той, за да се прочуем и ние с нещичко по света. Доста впечатляващ вид и характер има мускулестото момче, нормално е да го забележат от BBC. Но, не само те са писали за него, „Дейли мейл“ също са посветили статия на „ловеца на мигранти“, както го описват те.

Не знаем какъв е бил замисълът на статията на BBC. Може би, за да покаже на света, колко много мразим мигрантите? Или пък може би, да осмее българите като дребнав и нетолерантен народ... А, пък може и да набляга на факта, какви големи патриоти сме... Кой знае?

Но, със сигурност можем да кажем, че тази новина поражда много въпроси у нас, затова как се възприемат бежанците от българите. А, и също така, как може един човек да „върши“ работа на органите на МВР.

Темата за бежанците е тежка за цяла Европа. Затова наистина е необходимо да се замислим какво правим с тя. Да, наред с тази информация за героя Динко, днес излезе и една статистика, че всеки 2-ри българин не иска да вижда бежанец. Близо половината нашенци са категорично против страната ни да приема и настанява мигранти. Това става ясно от около 80 000 статии в традиционните медии и още близо 30 000 в социалните мрежи, Facebook и форумите, публикувани през втората половина на 2015 година. 

Може би не обичаме бежанците. Да, твърдим, че държавата се грижи по-добре за тях, отколкото за нас. И, все пак, малко толерантност към тях няма да ни навреди... А, на Динко му пожелаваме успех в работата, с която се е захванал... Само дано не прекалява с лова, за да го не обвинят в бракониерство.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове