Следователи унищожават документи по аферата "КТБ"

Следователи унищожават документи по аферата "КТБ" - картинка 1
Снимка: бТВ

Според следователя Бойко Атанасов унищожаването започнало след неговите разкрития за зависимостите на прокуратурата от Пеевски

8/ В кофите за боклук пред столичното следствие на бул "Монтевидео" са изхвърлени унищожени документи, свързани с аферата КТБ, съобщи bTV. Според следователя Бойко Атанасов унищожаването е започнало след неговите разкрития пред медиите за зависимостите на прокуратурата от Делян Пеевски.

В кофите за боклук репортерския екип на телевизията намерил описи от досъдебни производства, включително и по случая КТБ. Например от том 204, според смачканите листа, следствието се е разделило с описа на разпитите на Бисер Лазов, Иван Стойков и доста договори на военния завод „Дунарид”, който е собственост на Цветан Василев.

Според следователя Бойко Атанасов, който втора седмица разкрива зависимостите в съдебната ни система, унищожаването е започнало след неговите интервюта.

"Виждам, че казаните, които са за отпадъци, са пълни. Очевидно не са скучали в почивните дни, петък. Надявам се да са се справили с поставената задача, но, не всичко може да се унищожи".

Според Атанасов унищожаването е заповядано от група, която използва ръководството на прокуратурата от много време насам за лична изгода.

Според Атанасов от главния прокурор едностранно са се нареждали не само делата срещу политици, но и срещу бизнесмени, като тези дела винаги са обслужвали интересите на Делян Пеевски.

„Водил съм такива дела. Обикновено натискът е да не се работи по тези дела. Натискът е не да се възстанови това, което е откраднато от държавата, било то ДДС, било то други щети, които са нанесени на държавния бюджет”.

Той описва технологията на задаване на "поръчките: „Съобщава от трибуната на НС: "Г-н Цветанов, вас прокуратурата ще ви разследва. И започва дело срещу Цветанов. Пак го казва - второ, трето, четвърто и т.н.

На въпроса

с какво Делян Пеевски държи в ръцете си Сотир Цацаров,

следователят обяснява, че ако има стенограма от срещите, които са провеждани помежду им, било то в кабинета на Цветан Цветанов като министър, или в кабинета на Цацаров, за мен е много интересно и любопитно, там е разковничето, в техните разговори. Свидетели сме на едни други разговори, които се водеха в Банкя”.

Главният прокурор каза, че заради унищожените документи ще се срещне с Бойко Атанасов и цялото столично следствие до края на седмицата.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

След изборте на 2 октомври 2022г. 48 НС ще успее ли да излъчи редовно правителство?

Да, но за няколко месеца само.

38.89%

Не.

33.33%

Да.

16.67%

Рано е да се каже.

5.56%

И следващият, 49-ти парлемент също няма да успее.

5.56%

Блогове