Служители на София-БТ на протест под прозорците на МС

Служители на София-БТ на протест под прозорците на МС - картинка 1

Работниците не вярват, че причината за спирането на завода е негативната медийна кампания

Служители на завода на Булгартабак в София, се събраха пред Министерски съвет, срещу спирането на дейността на цигарената фабрика в столицата, предаде news.bg. Предвижда се над 90% от персонала във фабриката да бъде съкратен, което означава,

че 410 души ще загубят своята работа.

Протестиращите, някои от които имат над 15 години трудов стаж, скандираха „Искаме правата си“, „Искаме работа“ и „Не на съкращенията“.

Те настояха да се срещнат с премиера Бойко Борисов,

поради нежеланието на министъра на икономиката Божидар Лукарски, да поеме ангажимент към работниците,

независимо, че по закон е задължен да провежда контрол в областта на тютюневите и свързаните с тях изделия. Според синдикатите КНСБ и КТ Подкрепа,

работниците не вярват в обяснението, че причината за спирането на завода е негативната медийна кампания и загубата на близкоизточните пазари.

Повечето дистрибутори продължавали да поръчват, въпреки новините за спирането на завода. Протестиращите настояват за ревизия на сегашния приватизационен договор и оставка на изпълнителния директор Венцислав Чолаков. Според браншовите структури на КНСБ и КТ "Подкрепа" неяснотата на цигареното производство в България на "Булгартабак Холдинг" АД и съставните му дружества се задълбочава.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове