Служителите на Булгартабак излизат под строй на "спонтанен" протест

Служителите на Булгартабак излизат под строй на "спонтанен" протест - картинка 1

Преди няколко дни централата на тютюневия холдинг осъмна с надпис "Контрабантабак - корупция без граници"

Служителите на "Булгартабак" излизат днес на "спонтанен" протест под наслов “Искаме работа, не правим контрабанда!”.

Шестивието ще тръгне в 10 ч. от Националния стадион "Васил Левски", съобщава Канал 3.

А затова доколко акцията е спонтанна се разбра снощи от публикация във фейсбук на известната журналистка Еми Барух.

 

В социалната мрежа тя написа:

Това ще се случи утре:

Шоуто на Делян Пеевски

След констатациите на турската служба за противодействие на организираната престъпност и контрабандата (KOM), че цигари на "Булгартабак" съставляват близо половината от нелегалния пазар на цигари в Турция, синът майчин решил да действа. Ето какво ми разказа една моя сестра:

Всички сме инструктирани да се явим рано сутринта пред фабриката, където под строй ще ни качат на автобуси и ще ни закарат в София на “протест” под надслов “Искаме работа, не правим контрабанда!”. (А всички знаем истината!) На всеки десет души има отговорник, който разполага с телефонните ни номера и следи за присъствието. Служителите на Техномаркет също ще бъдат заставени да “протестират”. Инструктирани сме да не даваме интервюта пред медиите и да не се занимаваме с “провокатори”. Ще получим кречетала, още няколко заплахи и порция страх...”

Колеги, как ви се струва това?

Малко по-късно Биволъ публикува писмо, което е било разпратено на служителите на Булгартабак. То призовава работниците публично да изрязат позицията си и да защитят работните си места от атаката, организирана от партия "Да, България", срещу компанията. 

Миналата седмица "Движение Да, България!" внесе в парламента искане за съставяне на анкетна комисия, която да провери информацията в доклада на турските специални служби, който посочва Булгартабак като източник на контрабанда на цигари към Близкия Изток.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове