Слънцето ще ни топли и ако е от банани (ВИДЕО)

Слънцето ще ни топли и ако е от банани (ВИДЕО) - картинка 1

Остриет на ГЕРБ в Перник Ирена Соколова има висше образование от Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград и е магистър е по „социална психология“

Областният управител на Перник Ирена Соколова, със стаж в два парламента като депутат от ГЕРБ, блесна с изключителни, направо уникални познания по физика.

През уикенда в града на Кракра се проведе 15-ото национално състезание „Турнир на младите физици“, което събра даровити млади физици от различни градове на страна, обединени в 10 отбора. Състезанието е отборно между ученици във възрастовата група от ІХ до ХІІ клас и е под патронажа именно на Соколова.

 

Тя реши да сподели тайните на сложната наука пред участниците в надпреварата, се вижда от репортаж на местна телевизия.

Ето какво се получи:

"Физиката е изключително интересна наука и в рамките на тази седмица и на мен ми беше интересно да чета много за интересни процеси и явления, толкова интересни, че понякога граничещи с неочакваното. И аз разбрах, че слънцето би могло да свети и да е топло, дори ако не е изградено от въглерод, както е в момента (б.ред. - всъщност това твърдение изобщо не е вярно. Основният елемент, който съставлява две трети от масата на нашата звезда е водородът)", а ако освен ядрото навсякъде е заобиколено от банани. Тогава налягането на бананите върху ядрото всъщност ще даде силата на топлината." 

Според визитката на острието на ГЕРБ в пернишко, Соколова има висше образование от Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград и е магистър е по „социална психология“.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове