Смартфон апликация записа призрачен глас в стаята на спяща жена

Смартфон апликация записа призрачен глас в стаята на спяща жена - картинка 1

Лекар посъветвал Джени да инсталира приложението, за да записва какво говори на сън

Сънните апликации са чудесен начин за следене на навиците ни по време на сън, особено, ако лекарят ви се съмнява, че си почивате достатъчно. Но когато прослушвате записа на сутринта и се окаже, че да, вие говорите докато спите, но има някой в стаята, който ви отговаря (!?), много е вероятно да изгубите съня си напълно!

Това се случило на Джени, която послушала личния си лекар и инсталирала на телефона си приложение, записващо шумовете в стаята, в която спяла. Джени живее сама, но когато прослушвала нощните си записи, чула призрачен глас на мъж, който отговарял шепнешком на нейното говорене насън….

Повечето сънни апликации започват да записват аудио в момента, в който чуят минимален звук от движение в стаята и по този начин научавате кога сънят ви е неспокоен, защото сънувате, въртите се в леглото или говорите.

Скрита зад псевдонима Redwantsblue80, Джени изтеглила известната апликация “Sleep As Android” и около месец безпроблемно я ползвала, за да улови нещо различно от нормално хъркане или кашлица. И така, в 2 през нощта на 30 октомври апликацията започнала да записва необясним звук на щракване, който ставал все по-силен и по-силен през цялата нощ.

Няколко часа след като щракането отминало, може лесно да се отличи гласа на Джени, която на сън пита „Какво правиш?“. В отговор се чува ясно мъжки глас, който отговаря “нищо“.

Джени няма никакъв спомен от тази случка и се кълне, че не е имало мъже в къщата и около нея по време на записа.

“Побиват ме тръпки от това. Не си спомням да съм била будна онази нощ. Единственото ми обяснение е, че отговарям на моето собствено говорене насън, но гласът не звучи като моя или на нещо познато", пише тя в популярен форум за хора, преживели странни нощни случки.

Както се очаквало, получила много теории по въпроса, една от които е “нивото на гласа ти във въпроса “какво правиш?“ е около 265Hz (C4 в музикални ноти), а отговарящия глас изглежда е около 95Hz (F2). Това е относително нисък глас дори за мъж“.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове