Смениха и шефа на ГДБОП, пратен е в ново звено

Смениха и шефа на ГДБОП, пратен е в ново звено - картинка 1

Калин Стоянов ще е новият директор на ГДБОП, той в момента ръководи дирекцията за агентите под прикритие

Началникът на ГДБОП Любомир Янев е освободен от поста си и е преназначен, съобщава Нова ТВ.

Това е станало вчера сутринта.

"Преназначен съм в ново звено, сформирано от експерти лично към министъра на вътрешните работи. Той и екипът ме извикаха и ми го съобщиха", заяви Янев.

По думите му Калин Стоянов ще е новият директор на ГДБОП, който в момента ръководи дирекцията за агентите под прикритие.

Това е поредната кадрова смяна от служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Освободени или преназначени досега са шефовете на СДВР, "Вътрешна сигурност", ОДМВР-София, няколко областни дирекции на МВР в различни градове, както и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. 

Янев зае поста като шеф на ГДБОП в края на юни миналата година, като преди това беше зам.-директор на отдела. Предишният шеф Ивайло Спиридонов подаде оставка, след като директорът на отдел "Наркотици" беше арестуван. 

По-късно от МВР съобщиха, че със заповед на министъра от вчера главен комисар Калин Стоянов е временно преназначен на длъжността директор на ГДБОП. Главен комисар Стоянов работи в системата на МВР от 2003 г., като последователно е заемал изпълнителски и ръководни длъжности в Областна дирекция на МВР – Бургас, а от юли 2014 г. е началник на отдел „Специални операции“ при Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове