Смразяващи разкази на ужасите от по две изречения

Смразяващи разкази на ужасите от по две изречения - картинка 1

Довечера напълно вероятно е да не се спи

Не е нужно една история да бъде дълга, за да е страшна. Сайтът Reddit организира конкурс сред читателите си за най-ужасяващи разкази, побрани в две изречения. Ето и победителите, от които ни побиват тръпки:

Събудих се от звука на чукане по стъкло. Първо помислих, че идва от прозореца... докато не го чух пак - от огледалото. 

Последното, което видях, преди тя та забие дългите си, изгнили нокти в гърдите ми, бе часовникът, който показваше 12:07. Седнах рязко в леглото с радостното усещане, че е било само сън, но тогава погледът ми падна на часовника, който показваше 12:06, а вратата на килера се заотваря със скърцане...

Израснала съм с котки и кучета и съм свикнала със звука от дращене по вратата на спалнята си. Сега, когато живея съвсем сама, го намирам за много по-тревожен. 

Тя ме попита защо пъшкам така. А аз не пъшках. 

Вчера жена ми ме събуди през нощта, за да ми каже, че в къщата е проникнал крадец. Тя бе убита от крадец, разбил къщата ни преди 2 години. 

Събудих се от звука на бейбифона и чух през пращенето как женски глас успокоява първородното ми дете. Обърнах се на другата страна и ръката ми обърса жена ми, която спеше кротко до мен. 

Винаги ми се е струвало, че котката ми има проблем с втренчения поглед - все ме зяпа в лицето. Докато един ден не разбрах, че гледа точно зад мен. 

Нищо не може да се сравни с бебешкия смях. Особено ако е един през нощта и си сама вкъщи. 

След тежък работен ден се прибрах у дома и намерих приятелката си, прегърнала нашето дете. Не знам кое беше по-страшно - да видя мъртвата си приятелка с мъртвороденото бебе или мисълта, че някой е проникнал в дома ми, за да ги остави там. 

Сънувах чудесен сън, докато не ме събуди някакво силно чукане. След това чувах само глухото тупкане на пръстта по капака на ковчега, докато пищях. 

Започнах да го завивам в леглото, а той ми каза: "Тате, виж дали няма чудовища под леглото ми!" За да го зарадвам, погледнах и го видях още веднъж - под леглото, треперещ, да ми шепне: "Тате, има някой на леглото ми..."

В телефона ми има снимка как спя. Живея сама.

За всички години, в които живея в тази къща, се кълна, че съм затворил повече врати, отколкото съм отворил. 

Източник: обекти;

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове