Смъртоносните „Черни вдовици“

Смъртоносните „Черни вдовици“ - картинка 1

Вкусните гозби на Джейни Лу Гибс

4/ Черните вдовици обикновено нямат криминално досие преди да започнат да убиват. Преди да извършат първото си убийство много от тях се радват на безупречна репутация и околните често ги дават за пример. Рядко издават признаци за приближаващите беди. С други думи, в един момент те просто превъртат.

Но… дали тази дума не е подвеждаща? Експертите по серийните убийци биха поспорили, че Черните вдовици не са ненормални. Те биха се съгласили, че дълбоко религиозната мирянка и предана майка Джейни Лу Гибс е била напълно с всичкия си и е действала обмислено, когато е убила своя съпруг, трите си деца и един от внуците си в Кордел щата Джорджия, за да се добере до застраховките им.

Нейната първа жертва е съпругът й Марвин Гибс, който умира, похапвайки вкусните гозби на жена си през 1965 година. Марвин колабирал у дома и бил откаран в болницата, където лекарите приписали смъртта му на недиагностицирано заболяване на черния дроб. Последвали изблици на обичайно съчувствие към вдовицата Гибс. Членовете на нейната фундаменталистка църква предложили на нея и децата й утеха и подкрепа. В знак на благодарност, Джейни дарила част от парите от застраховката на Марвин на църквата.

Една година по-късно 13-годишният Марвин младши също починал от подобно заболяване. Гражданите отново преклонили глави в молитва за злощастното семейство Гибс. И този път Джейни дарила на своето паство процент от застрахователната полица.

Месеци след погребението на брат му Лестър Гибс, който току-що бил навършил 16 години, започнал да се оплаква от замайване и главоболия. Когато умрял през януари 1967 година, болницата обявила за виновник хепатита. На опелото, зад гърба на ридаещата върху ковчега майка, гражданите шепнешком си задавали въпроса каква ли чума покосява семейство Гибс.

Когато сълзите й пресъхнали, Джейни обявила, че иска отново да дари на църквата част от наследените пари.

Спокойствието изглежда се върнало в семейството през по-голямата част на 1967 година. Най-големият син на Джейни, Роджър, и неговата съпруга очаквали първото си дете. Вдовицата сякаш забравила мрачните дни и очаквала с нетърпение раждането на бебето. През август обявила с грейнало лице, че е станала баба.

С настъпването на септември и бебето и неговият баща били мъртви.

Лекарите не можели да разберат какво се е случило с новороденото. Бебето било здраво, силно, с перфектно работещи органи. Дори аутопсията не могла да открие нищо нередно в анатомията му.

Колкото до Роджър, неговите бъбреци изглежда просто били спрели да работят без никаква видима причина и резултатът от аутопсията му бил също така неясен. Болницата се настроила подозрително най-вече защото синът му бил умрял от неизвестни причини само няколко седмици преди него. Семейният лекар се обърнал за консултация към щатската криминална лаборатория.

Резултатите показали силни следи от отравяне с арсеник. Въоръжени с тази информация, властите изровили останките на другите деца на Гибс и внука й. Когато получили доклада от техните аутопсии, Джейни била арестувана.

Адвокатите й пледирали за невменяемост, но съдебните заседатели останали непреклонни. Черната вдовица на Джорджия умира в затвора на 7 февруари 2010 година, където излежавала по една доживотна присъда за всяка от жертвите си.

***

източник: Криминални досиета

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове