/СНИМКИ/ 10 начина да сте зашеметяващи на първа среща!

/СНИМКИ/ 10 начина да сте зашеметяващи на първа среща! - картинка 1

Когато се приготвяш за първа среща, въодушевлението, пърхащите в стомаха пеперуди и желанието да впечатлиш отсрещния човек вземат превес.

Всичко, което трябва да направиш е да бъдеш себе си. Ако изглеждаш добре, ще се чувстваш прекрасно и това е важното. И все пак, щом искаш да добавиш блясък към външния си вид, прочети следващите съвети. Те са на гримьорката Сара Кларк, която е работила със звезди от ранга на Джъстин Бийбър и Кание Уест.

1. Не променяй внезапно и изцяло косата и/или грима.

Той те харесва каквато си! Ако имаш фризьор, който посещаваш редовно, запиши си час за сешоар, например, но не за смяна на косата от черна на червена.

2. Не си прави козметична процедура на лицето.

По-точно, не я прави в деня преди срещата. Обикновено, тези процедури е добре да се извършват няколко дни преди каквото и да било важно събитие (в случай, че кожата ти направи реакция, зачерви се или се раздразни).

3. След като се изкъпеш...

... нанеси добро количество лосион или олио за тяло. Искаш кожата ти да е копринено мека и гладка. Не пропускай зони като лактите и деколтето!

4. Вземи предвид каква ще бъде обстановката.

Не искаш да си прекалено нагласена или твърде небрежна. Ако мястото ще е изненада – нека си признаем, повечето от нас мразят подобни срещи – намери златната среда. И си вземи несесер с малко гримове в него – за всеки случай! Добра идея е да сложиш вътре също четка и паста за зъби в размер за пътуване. Никога не се знае какво може да се случи...

5. Бъди сигурна, че изглеждаш като себе си.

Гримът, който носиш трябва да е типичен за теб. Ако носиш нещо (да кажем червено червило), което друг път не си слагала, не само ще създадеш грешно впечатление, но ще се чувстваш неудобно и няма да можеш да се отпуснеш през цялото време. Естествено, желателно е да подчертаеш малко повече от обикновено чертите си, но не и тотално да сменяш обичайния си облик. Освен ако не носиш всеки ден червено червило, черна очна линия и син лак, остави драматизма настрани.

6. Подготви очите.

Накарай ги да заблестят. И не с някоя чашка алкохол, а с помощта на капки за очи. Капни си ги час преди да излезеш.

7. Не забравяй за базата.

Гримът ти не започва с фон дьо тена. За да посдигуриш идеално „платно“ за неговото нанасяне, направи каквото се изисква – изскуби излишните косъмчета, използвай праймър и коректор. Ако кожата ти е склонна към омазняване, използвай праймър без мазнини във формулата. Също така, добрият балсам за устни е много важен. След като го нанесеш, мини отгоре с парченце памук, за да подпомогнеш попиването му.

8. Какво да направиш с грима.

Свежата кожа с естествен тен е победител в надпреварата „кралица на първите срещи“. Освен ако редовно не разчиташ на тежък фон дьо тен, не го прави и сега – доказано е, че напластяването му е едно от най-отблъскващите неща за мъжете. После, подчертай най-добрите черти от лицето си – нанеси руж върху скулите за приятна руменина и извий миглите с машинка.

Сложи спиралата, като започнеш от корените на миглите и продължиш към краищата със зигзагообразни движения. Не се престаравай с гланца за устни – съвсем лек блясък е по-добър от това устните ти да изглеждат сякаш са потопени в олио. Ако прекалиш, рискуваш да получиш целувката само по бузата. Запомни – най-добрият грим е този, за който забравяш, че изобщо си го сложила. И накрая – усмихни се и излез гордо от вратата!

9. Поправяй грима дискретно.

Старомодно, така е. Но опитай се да правиш корекции по грима в „стаичката на момичетата“, тоест в дамската тоалетна. Да си слагаш още червило или пудра пред мъжът, с който си насреща ще развали илюзията, че изглеждаш естествено.

10. Внимавай с парфюма.

Въпреки че определено желаеш да ухаеш добре, внимавай да не прекалиш. Пръсни парфюма във въздуха и мини през ароматния облак, вместо да нанасяш директно върху кожата. Вероятно не знаеш точно какъв тип аромати харесва избраника ти и ако избереш нещо, което не му допада би било доста неприятно в случай, че си „накисната“ в него.

***

източник: Cosmopolitan.bg

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове