/СНИМКИ/ BookFace: Ти четеш ли?

/СНИМКИ/ BookFace: Ти четеш ли? - картинка 1

Виктор Мирон от Румъния решава да се посвети на идеята си за насърчаване на четенето и се снима, скрил лицето си зад книга.

Ще Ви представим отново една прекрасна инициатива свързана с книги.

Знаем, че голяма част от хората пренебрегват четенето или просто са твърде ангажирани да започнат някоя вълнуваща книга. Жалко е, защото чрез книгите може да преобърнете цялостно мирогледа си към света и всичко, което Ви заобикаля.

Между интересните и разнообразни неща, които социалната мрежа Facebook ни предлага, често изплува някой човек с доста креативно мислене, чиято идея подобно на лавина се разпространява сред потребителите.

Увлича след себе си.

Всички се присъединяваме към най-различни инициативи. Споделяме непрестанно. Гласуваме, изразяваме мнение.

Преди две години предприемчивият румънец Виктор решава да се отдаде на нова идея- насърчаване на четенето. Идеята му е да покаже какво чете чрез снимки, скрил лицето си зад кориците на книгите.

Няколко поредни седмици Виктор сменя профилните си снимки, разбира се, с различни заглавия. В началото никой не го следва примера му. Тогава решава да посети местна книжарница и да разкаже за своята идея.

Така се ражда Bookface.

Инициативата започва да заразява като вирус.

От въпросната книжарница дори правят 10% отстъпка на всеки, чиято профилна снимка е с книга.

Резултатът не закъснява.

Хората обичат отстъпките и промоциите.

Виктор започва да вижда стотици профили, които си сменят най-ценната снимка. Започват да показват, че четат.

След като осъществява тази своя мисъл, Виктор се втурва в ново предизвикателство, което довежда до поредния му успех – успява да убеди властите в румънския град Клуж-Напока, че четенето трябва да се поощрява и малко по-късно това става и първият град в света, въвел безплатен превоз за всички пътници, които четат книга в градския автобус.

Прекрасните инициативи трябва да се споделят, а ние сме готови също да последваме този пример и да започнем с новите книги, които си купихме!

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове