/СНИМКИ/ Българите в чужбина: ‪#‎ИскамДаГласувам

/СНИМКИ/ Българите в чужбина: ‪#‎ИскамДаГласувам - картинка 1

Десетки българи в чужбина, окачествиха новата промяна на изборното законодателство като посегателство върху правото им да гласуват. Вчера имаше протести в Лондон и Брюксел

Стотици българи в чужбина скочиха срещу гласуваната поправка в изборния кодекс, която забранява разкриването на изборни секции извън територията на България.

Вчера част от тях организираха протести пред посолството на България в Лондон и Постоянното представителство на страната ни в Брюксел.

В интернет тече и подписката "Искам да гласувам! Срещу недопустимите изменения в Изборния кодекс", с която българите в чужбина се обръщат към президента, премиера и парламента. В нея вече са събрани над 1500 подписа.

Българите, живеещи и обучаващи се в Оксфорд изпратиха отворено писмо до Народното събрание, в което определят новата поправка като:

„недопустимо, необяснимо и недалновидно“

На протеста в Лондон дойде и вицепремиерката от двата служебни кабинета на Марин Райков и Георги Близнашки – Илияна Цанова. Протеста също беше подкрепен и от известната българска тенисистка Мануела Малеева. Десетки българи се обединиха се в социалната мрежа Фейсбук с

‪#‎ИскамДаГласувам ‪#‎стигатрИКове.

Там те споделят свои снимки с надписани листове с които призовават, да се премахне новата спорна поправка, така че и те да могат да гласуват. Нека да вдим някои от тях:

Мария Спирова
 
Мануела Малеева
 
 
 
Протест в Лондон. Източник:Club Z
 
Протест в Брюксел
 
Протест в Брюксел
 
Протест в Брюксел
/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове