/СНИМКИ/ Да посветиш живота си на възрастни кучета, които нямат шанс за дом

/СНИМКИ/ Да посветиш живота си на възрастни кучета, които нямат шанс за дом - картинка 1
Снимка: www.instagram.com/wolfgang2242

"Всичко това изпълва дните ми със смисъл“

След смъртта на любимото си куче, Стив Грег продължава да бъде съкрушен в продължение на месеци. Един ден Стив просто решава да осмисли живота на друго куче и да му предложи необходимия комфорт и безрезервната си обич. Но не каквото и да е куче.

Мъжът посещава местния приют в Денвър, Колорадо, за да спаси куче, което няма шанс да намери нов дом. Взима най-възрастното, защото никой не желае да отглежда стара животинка.

Към настоящия момент Грег е изключително зает „татко“ на 10 възрастни кучета, взети от приют, а профилът му в социалната мрежа Instagram има над 527 хиляди верни последователи.

За да прави закуска за всички, Грег става всеки ден в ранни зори. Заради напредналата си възраст повечето от кучетата имат различни хранителни режими. Времето му е напълно ангажирано, следват разходки в парка, часове при ветеринари и естествено купища прегръдки и целувки.

Винаги когато седна или легна на удобно за кучетата ниво, има поне три от тях, които са до мен.“ – споделя Грег в мрежата.

Те са доста по-мъдри животни“ – казва той пред Dodo. „След определена възраст всеки вече знае какво иска от живота. Тези кучета знаят кои са – лесно да развиеш приятелство с човек или домашен любимец, който знае кой е. Наградата е да знаеш, че те са щастливи и обичани има кой да ги обгрижва. Всичко това изпълва дните ми със смисъл“

Грег се грижи също и за едно изключително симпатично прасенце на име Бикини, както и за две патета, гълъби, котки и няколко кокошки.

В този момент място за още домашни любимци няма, но иска да продължава да осиновява още възрастни кучета в бъдеще.

Любовта няма възраст, а в крайна сметка всяко едно животинче умее да осмисли всекидневието ти и да те дари с радост, преданост и лоялност.

Кара те да се чувстваш наистина у дома си!

„С пари може да се купи отлично и красиво куче, но не може да се купи въртенето на опашката му!“

Джош Билингс 

Тук може да се присъедините към кампанията, която стартирахме "Аз къде да се разхождам", която цели да насочи вниманието на Столична община към липсата на обособени кучешки площадки в столицата. Столичните кучета имат един въпрос към г-жа Фандъкова 
„Аз къде да се разхождам?“

 

 

www.instagram.com/wolfgang2242
Снимка: www.instagram.com/wolfgang2242
www.instagram.com/wolfgang2242
Снимка: www.instagram.com/wolfgang2242
www.instagram.com/wolfgang2242
Снимка: www.instagram.com/wolfgang2242
www.instagram.com/wolfgang2242
Снимка: www.instagram.com/wolfgang2242

 

/33

Коментари 1

  • #1
    Росица Боянова -

    Дано Бог благослови такива хора и дано добрината им е заразителна.

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове