/СНИМКИ/ „Евтаназирайте го!“

/СНИМКИ/ „Евтаназирайте го!“ - картинка 1

Петмесечният Арес бил щастливо кученце...до този момент

 

Евтаназията е актът, с който някой отнема живот на друг по негова изрична молба или поради необходимост от друг характер. Към настоящият момент дебатът „За и Против“ евтаназията е част единствено от етиката и от философията.

Евтаназията на домашен любимец е много трудно и отговорно решение. Обикновено това се налага, когато кучетата са неизлечимо болни или прекалено стари и немощни и самите стопани не могат да им отделят достатъчно време за грижи, за да се чувстват комфортно животинките.

Изглежда, че едно такова решение е доста мъчително.

Изглежда, че такова решение обаче не е толкова мъчително за всички.

Днес ще Ви запозная с историята на петмесечния Арес, порода шар пей. До този момент кученцето е щастливо, развива се нормално, изисква отношение към себе си, изисква грижа.

При разходка с автомобил със своите стопани- катастрофират.

"Стопаните се отървават с някой друг счупен крайник, но Арес е с луксация на лумбални прешлени и частично прекъсване на гръбначен мозък." Веднага го оперират, прешлените са фиксирани с артикурални винтове, но Арес все още не може сам да движи задните си крачета.

Надежда, че ще бъде същото весело и спокойно пале има, но само след продължителна физиотерапия и неспирни грижи.

В настоящият момент животинката е на инвалидна количка, но физиологичните му нужди са волеви, разбира се, не бива да изключваме и възрастта му.

Не се изненадвайте, Арес не е случил на верни стопани.Точно в този момент неговите хора се отказват от него.

Водят го в клиниката, а от там вместо евтаназия предлагат да му намерят дом в чужбина. Да, точно така, това е желанието им. Стопаните не желаят да се преборят с това, което му е причинено.

Плюшената играчка се оказва жива, с чувства.

Не им е нужна играчка с проблем. Вероятно ще я заменят с нова- подвижна.

Екипът в клиниката не извършва евтаназия, защото има лъч светлина животинката да бъде пак същата.

Животинката се бори.

Арес е тъжен, наплашен и разочарован. При всеки звук той очаква своите стопани, които ще го приберат у дома. Но дом за него няма да има. Той не го знае, не бива и да го разбира.

Момченцето се разбира с всички, умира да се гушка, умира за човешка близост.

По-лесно е да се отметнеш, по-лесно е да не поемаш отговорност.

Кога ще има контрол над подобни безотговорни постъпки? Кога ще се налагат солени глоби, които да изплащат цял живот за мъката, която причиняват? Кога ще бъдем наистина европейска страна с правилно и хуманно отношение към животните?

Кога ще има наказани за всекидневната жестокост?

Кога?

Истински човеци има. Те се борят, за да осигурят нормален живот на Арес. Търсят му дом. Опасяват се, че ще бъде трудно, но все пак таят надежда, че това ще се случи.

Животинката не е първият случай на изоставено пале. Не са малко зарязаните животни. Не са малко и тези кретеноидни същества предпочитащи смъртта им.

Не бива да Ви учудва всекидневното насилие, то е вкоренено дълбоко под мозъчната кора на тези индивиди. Те вероятно се мислят за хора, но не са нищо по-различно от пасмина, причиняваща само беди.

Сърца нямат, за разлика от животните!

Бездушие и низост.

Животните не признават граници в комуникацията. За смелостта и интелектът им може единствено тези „хора“ да си мечтаят.

На кучетата не им е нужна покана за приятелство в социалните мрежи. Кучетата, освен че сближават, носят свобода. Без усилие заразяват с живот, тичат из тревата и се търсят близост с непознати.

Те произвеждат любов.

Това са те- верни до гроб, но верни на истински стопани, а не на несретници по душа.

 

 

 

 

 

/33

Коментари 13

 • #13
  Диди -

  Стопани за "пример", лекари страхливци и една страдаща душа :( ........................

 • #12
  Никол -

  Ами да, "интересна редакция са направили във фейса" ама защо? Защото се изсипаха куп помии, срещу жената пуснала поста. Едва ли някой би пуснал такъв пост без това да е истина. Само че "стопаните" са се засегнали (но не засрамили) и са решили да "изчистят" името си със заплахи. Искате ли да ви кажа какво ще стане сега? Просто ще си го вземат, ще отидат в друга клиника, където ще им го евтаназират без да се дава гласност.

 • #11
  :( -

  Интересна редакция са направили във фейса, нищо общо с оригинала. Смешки.

 • #10
  :@ -

  Защо сменихте написаното в поста във фейсбук? Защо????

 • #9
  Г.Г -

  До #7 Доообре.Така говорят сега,защото се даде гласност!Защото ,ако не бяха пуснали пост за кучето,и не се беше раздухало сега вече нямаше и да се сещат за него.Ако се бяхй съгласили и от клийниката да го евтанизират всичко щеше да им е наред....амааааа сега нещо им се объркаха нещата.Решиха да се правят на жертви,решиха да се грижат...Божеее факт ,че уж сестрата на собственика искала да се грижи за него ужжжж...как така сега е решила...и пак става и стана ясна,че истинските му хора го предават и се отказват от него!!!!!!Пък вие к'вото искате си пишете!!Кофти е когато ти се изкарат кирливите ризи на показ!Отказали са се това е факт...а сега олелеее майко к'во стана.

 • #8
  Вера -

  "Колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните."

 • #7
  запознати -

  Това изобщо не е истина. Стопаните платиха и продължават да плащат на клиниката , където е настанено за лечение суми , каквито някои хора отказват да платят за близките си , за да може да се възстановят функциите на кученцето.Кой и с каква цел пише подобни постове не знам ,но е добре преди да пишете подобни измислици да проучите случая в детайли.

 • #6
  Дани -

  Зефир, По-добре недей да философстваш. Ясно е какъв човек си ти. Същият като тях.

 • #5
  4 -

  намира се в клиника Нова в Младост, София. В статията има активен линк към жената, която е направила поста- Tamara Brailova

 • #4
  Petq -

  Kude se namira kuchenceto ?

 • #3
  Мими -

  До #2 # Аз не виждам разлика дали е човек,или куче .Факт, че отношението е същото и към хора и към животни!

 • #2
  Зефир -

  Защо си мисля, че ако беше станало нещо лошо с човек, статията щеше да е 3 пъти по-къса и с 10 пъти по-малко съчувствие и "удебелени изречения" ...

 • #1
  Наталия -

  Ужасни хора

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове