a_god_forbid.png

/СНИМКИ/ Г-жо Фандъкова, ние ще имаме ли „кучемати“?

/СНИМКИ/ Г-жо Фандъкова, ние ще имаме ли „кучемати“? - картинка 1

Или ще гоним европейските столици само с високи цени на градския транспорт?

Основна практика на Столична община е да вдига необосновано цените, да не дава разчет за извършена дейност, да потулва съмнителни сделки и естествено да прави това, което сметне за изгодно.

През последните седмици станахме свидетели на хвалебствени статии за откриването на парк. Да, никой не се запита защо над 30 години не е направен нито един парк в столицата? Защо чакаха толкова дълго време? Важното е да се леят суперлативи. Ако паркът е направен, както всичко останало и са играли доста лобисти при осъществяването му, скъпи софиянци не очаквайте да се задържи здрав и прекрасен дълго време.

Тъй като много пъти сме чували, че сме европейска столица и трябва да се държим като такава, Столична община взе, че вдигна официално и цените на билетите. Г-жа Фандъкова заяви, че е могла да вдигне и цените на картите, но не го е направила. Имало още какво да се желае по отношение на прозрачността. Не думай.

Г-жо кмет, трябва да сме Ви признателни, че не сте вдигнали картите на най-бедните граждани ли (пенсионери, ученици и студенти)?

Много сме Ви признателни. Не се шегувам. Добре, че си имаме толкова загрижен кмет. Чувстваме обичта Ви! Майка-орлица. Защитник на неоправданите.

Метрото не прави една столица европейска. Напомняйте си го. Огледайте се и наоколо, погледнете и извън тунела какво се случва.

Ето Ви един чудесен пример. Примерът на Бургас. На три места община Бургас постави вендинг машини, които при празна пластмасова бутилка дават порция храна на четириного. Това е съвместна инициатива на общината и местното подразделение на Агенция по храните, която има за цел да поощри разделното събиране на отпадъци.

Прекрасен пример, наистина! Ние в обичната ни нам София ще доживеем ли нещо подобно?

Първите „кучемати“ са разположени в близост до оградените площадки за разходка на домашни любимци. А ние подобни площадки имаме ли? Нямаме. Пък за „кучемати“ питаме..Лоши граждани, изискващи, нахални.

Нека Ви запозная по-подробно с митичната машина. В едното отделение стопанинът може да излее вода от пластмасова бутилка, с която да напои своето куче. При поставяне на бутилката в специален отвор, се задейства механизъм, който пуска БЕЗПЛАТНО в другото отделение порция храна на гранули.

От машината може да се възползват не само стопаните на животни, а и тези, които дават всичко от себе си, за да нахранят бездомничетата.

Кметът на Бургас, Димитър Николов, каза, че ако проектът се окаже устойчив, ще поставят такива машини и на други места.

Общината иска да създаде екологични навици и да подобри отношението към животните. Похвално! Друго няма какво да кажа.

Можело да има кметове, които насърчават хуманно отношение и развитие на адекватно мислене, а не садизъм.

Големите европейски градове са поставили вендинг машини на много места. Автоматът е икономичен. Не изисква много.

Собствениците на кучета в Бургас могат да се радват, че имат трезвомислеща община. В града са направени специални площадки за разходка и игра, на ключови места има поставени кошчета за изхвърляне на кучешки отпадъци, с бонус необходимите торбички.

Ние в европейската столица може само да си мечтаем за подобни чудеса.

Нека помечтаем дружно!

А дано, ама надали…

 

/33

Коментари 1

  • #1
    Кармен Величкова -

    А в Пазарджик ще има, ли такива автомати? А от Пазарджишка община ще поканят , ли "Четири лапи" за безплатна кастрационна кампания? Тук хората се борят по единично и със собствени сили и средства с проблемите на бедстващите и бездомни животни, а мнозинството ги порицава.

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове