/СНИМКИ/ Как правилно да снимаме храна

/СНИМКИ/ Как правилно да снимаме храна - картинка 1
/СНИМКИ/ Как правилно да снимаме храна - картинка 2
/СНИМКИ/ Как правилно да снимаме храна - картинка 3

За всички Instagram - и не само - почитатели на "вкусните" фотографии

Време е да вникнем надълбоко в същността и правилните начини за заснемането на храна. Има какво да се каже по въпроса, но нека първо започнем с по-лесното.

Едно от най-важните, и основни неща е фонът. Някои предпочитат той да бъде по-тъмен, защото както знаете, така всички други цветове изпъкват. 

Така, първо започваме с това как изглежда самата храна, която ще снимаме. И какво точно искаме да покажем от нея, каква емоция да вложим. Трябва да изберем като за начало върху каква повърхност да бъде заснет обектът. Повечето фотографи мислят в цветове, мислят как най-добре ще се покаже същността, вкуса и структурата на дадена храна. Представете си какво точно искате да видите на снимката. Не е задължително да бъде цялата чиния, или пък цялата маса на семейната вечеря. 

Така, декорът. Нека поговорим малко и за него. Все пак става въпрос за кухня, храна, наслада за очите и небцето. Какво ли да използвате - кухненски кърпи, подправки, растения, дъски за рязане, които са наистина популярни, наблегнете на vintage привкуса.

 Не е задължително, все пак, декорът да бъде съвсем и единствено кухненски принадлежности. Все пак бъдете различни по някакъв начин и се поразвихрите.

Защо не някоя друга книга!

Цветовете. Работете с цветовете, позволете им да избухнат направо във вашата снимка. По-добре няма на къде. Но все пак, нека не става кич. Лесно е да се постигне интересна цветова комбинация, такива цветове, които успокояват очите. Като например синьо+жълто+оранжево.

Постепенно ще започнете да използвате и по-различни нюанси и текстури. Всичко се постига с постоянство и въображение. Дори еднаквите цветове на различна светлина се променят.

Светлината. Едно от най-важните неща в цялата работа. Как се вижда светлината, през кои часове на деня е по-наситена, по-ярка, по-подходяща. Не се тревожете ненужно за тъмните участъци на снимките, те придават загадъчност, а контрастът е много по-подчертан. 

 Камерата. Веднъж, след като сте нагласили всичко, важно е и къде точно ще поставите камерата. Използвайте различни цветя, старайте се фонът да е изчистен, без нищо излишно, без много предмети, които да откъсват погледът от основното нещо. 

 Правете тест снимки, които ще ви покажат идеалната светлина, ъгъл и ефект.

Ето и няколко идеи, които могат да ви вдъхновят.

cashew-kitchen.com

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове