/СНИМКИ/ Как са се променили най-известните градове в света?

/СНИМКИ/ Как са се променили най-известните градове в света? - картинка 1

Разликите сега....

Градовете еволюират. Светът се е развила толкова бързо през последните 100 години, че е трудно да си представим колко много неща са се променили през това време. Много от най-известните градове на света - като Куала Лумпур например, или Хонг Конг – имат много малко прилика с по-ранните си същност, и градове като Дубай например дори не са съществували изобщо.

Сайтът BoredPanda решава да ни представи някои от най-известните градове -  днес и преди. Ще се учудите колко голяма промяна има.

1. Дубай

Дубай е едно от седемте емирства, съставляващи Обединените арабски емирства, както и неговият най-голям град. Интересното е, че преди да се превърне в един от водещите икономически центрове в света, Дубай е бил общо взето пустиня.

2. Сингапур

Република Сингапур е островен град-държава в Югоизточна Азия, разположена в южната част на Малайския полуостров. И при неговото развитие се наблюдава промяна

3. Абу Даби

А̀бу Да̀би е името на най-голямото от 7-те емирства, които образуват Обединените арабски емирства (ОАЕ), както и на столицата на емирството и на ОАЕ. Намира се в централната част на крайбрежието на ОАЕ.

4. Токио

 

Токио е столицата на Япония. Градът е една от 47-те префектури в страната и център на Голямо Токио, най-големият метрополен регион в света. Токио е седалище на японското правителство и на Императорския дворец. Разположен е в региона Канто в югоизточната част на главния японски остров Хоншу и включва в административните си граници архипелазите Идзу и Бонински острови. Промяната тук също е осезаема.

5. Берлин

Берлѝн е столицата и една от 16-те провинции на Германия. С население от 3 466 164 души (към 2014 г.) и площ от 892 km². Градът е най-населеният и най-голям по размери в страната. След Втората световна война градът бива разделен. Източен Берлин се превръща в столица на ГДР, докато Западен Берлин остава в територията на Западна Германия, заобиколен от Берлинската стена (1961–1989). Именно затова на снимките са наблюдават разлики – след края на войната (1945 година) и след обединяването на ГДР и ФРГ.

6. Торонто

Торонто е най-големият град в Канада и център на провинция Онтарио с градско население 2 615 060 души (2011) и 5 583 064 души (2011) в целия метрополис, което го прави петия по големина град в Северна Америка след Мексико Сити, Ню Йорк, Лос Анджелис и Чикаго. Градът се намира на северозападния бряг на езерото Онтарио, през което преминава границата между Съединените щати и Канада. Торонто е финансовият и икономически център на Канада, също така представлява и културен, здравен и изследователски център на страната

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове