/СНИМКИ/ Красавицата и звярът

/СНИМКИ/ Красавицата и звярът - картинка 1

Една прекрасна млада госпожица и нейният доберман

Едни от най-чистите взаимоотношения са именно тези между дете и куче. Всички дечица, независимо дали са малки или големи, в даден момент от развитието си искат да притежават домашен любимец. Разбира се, не са изключения случаите притежание на куче да е просто временно желание от тяхна страна, но има доста дечица, които просто изпитват непреодолима страст към животинките. Да, тези деца участват активно в отглеждането на четириногите приятели, хранят ги, играят си с тях, имат огромното желание да са непрекъснато заедно.

Едно израстване с куче и прекрасните взаимоотношения, които изграждат, са повече от ценни уроци.

Колкото и странно да ви изглежда, кучето може да промени детето ви само в положителна и градивна посока. А какво по-прекрасно от това? Любовта на малчуганите към животните е съпътствана със възпитаване на чувство за отговорност, дисциплина, състрадание.

Днес ще ви запозная с модерното превъплъщение на красавицата и звяра. Това са 4-годишната Сиена и Буда, 3-годишният й доберман.

На пръв поглед виждате една страшна порода, но както знаете всичко зависи от правилното възпитание. Кучетата не са лоши, по своему всяко едно е добро, но всичко е в ръцете на стопаните.

Необичайната двойка набира изключително широка популярност в социалните мрежи. Двойката става известна не само със умилителните снимки, показващи пакостите им, а и защото мнозина просто са на мнение, че доберманът е необичаен спътник на едно малко момиченце.

Доберманите са известни със своята привързаност.“ – казва Тара, майката на Сиена. „Те просто искат да бъдат до един избран от тях човек, а Буда е избрал моята дъщеричка. Радваме се на вниманието, което получаваме. Хората виждат колко сладък и добър може да бъде един представител на тази порода.“

Дълбока вкоренената представа, че някои породи са зли, може да бъде преобърната само за минута.

В крайна сметка животното повишава самоувереността на вашето детенце. Кучето помага за правилното му развитие, факт е, че четириногите помагат не само на деца, които страдат от различни заболявания, но и на всички като цяло.

Присъствието на куче стимулира както физическата, така и умствената активност. Детето променя своето светоусещане и се отваря към околните.

Още повече, благодарение на четириногите, децата се научават да изразяват чувствата си!

И все пак бъдете реалисти – кучето се взима завинаги :) То не е вещ, то е част от семейството.

Тук може да се присъедините към кампанията, която стартирахме "Аз къде да се разхождам", която цели да насочи вниманието на Столична община към липсата на обособени кучешки площадки в столицата. Столичните кучета имат един въпрос към г-жа Фандъкова 
„Аз къде да се разхождам?“

Bored Panda
Снимка: Bored Panda
Bored Panda
Снимка: Bored Panda
Bored Panda
Снимка: Bored Panda
Bored Panda
Снимка: Bored Panda
Bored Panda
Снимка: Bored Panda
Bored Panda
Снимка: Bored Panda
Bored Panda
Снимка: Bored Panda

"Кучето е създадено специално за деца. То е бог на веселието."

Хенри Уорд Бичър

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове