/СНИМКИ/ Куче пропътува 240 мили, за да се прибере вкъщи

/СНИМКИ/ Куче пропътува 240 мили, за да се прибере вкъщи - картинка 1
Снимка: WNS

Животинките винаги стават герои на някои невероятни подвизи

Щастието на четириногите ни приятели се познава по техните муцунки.

Домашните животинки, независимо дали са кученца или малки сладки котета, не признават граници, буквално ги рушат. Не признават никакви бариери в общуването. Изразяват моментално емоциите си. Да, те имат емоции, имат чувства.

Какво по-хубаво от топло куче или коте, мека възглавница и увлекателна книга.

Казвам го от опит, не за друго. Ако не сте пробвали, опитайте! Няма да останете разочаровани.

Днес ще Ви запозная с една прекрасна история. На пръв поглед изглежда доста чудновата, но е истина.

Животинките винаги стават герои на някои невероятни подвизи. Има стотици примери за това. Четирикраките герои естествено придобиват световна слава. Мнозина се радват на тяхната лоялност и любов към стопаните. Оценяват го. Прекрасно е, че ги има и тези хора.

Ето го и нашето момче Хачико. Когато кучето изчезва от фермата на 54-годишният Алан Джеймс, той не вярва, че ще се срещнат отново. Инцидентът се случва на 8 април. Животинката изчезнала от границите на фермата и се изгубила.

 WNS
Снимка: WNS

Местен кучешки приют прибира Хачико и след като изминала седмица, го пуснали за осиновяване. Кученцето почти веднага намира нов дом. Новите стопани сменят името му и го наричат Перо. 4-годишното куче изглеждало адаптирано към новата обстановка. Държал се изключително добре, докато не намерило възможност да избяга.

 WNS
Снимка: WNS

През следващите дни, Хачико изминава близо 240 мили в търсене на път към дома си.

Кучето чакало спокойно на верандата на Алан, а той не могъл да повярва на очите си!

След като прочели информацията на новият нашийник, собствениците се обадили, за да споделят, че кучето им се е завърнало и съответно направили кратка справка на покритото разстояние. Все още не е ясно как четириногият приятел е намерил пътя към дома си. Семейството официално благодари на всички, които са помагали на неизвестното черно-бяло куче по дългият му път към дома. 

 WNS
Снимка: WNS

Когато се прибра, не беше отслабнал или гладен. Вероятно е успял да намери храна по пътя. Това е невероятно приключение. Ние сме толкова щастливи, че отново е с нас у дома!“, споделя Алан

В свят пренаситен от социални мрежи, в които хората стават все по-самотни, кучетата се оказват най-верните приятели. Да се грижиш за животинка е най-силният антидепресант. Може само да се доверите на техните инстинкти! Няма да съжалявате!

 

/33

Коментари 1

  • #1
    М -

    Цитирам вашата статия: "Да се грижиш за животинка е най-силният депресант" Цитирам wikipedia: "Депресантите са група вещества, които избирателно подтискат една или няколко функции в организма. Терминът най-често се използва по отношение на веществата и лекарствата, които подтискат централната нервна система." :)

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове