a_boomb.png

/СНИМКИ/ Легендарните фотографирани целувки

/СНИМКИ/ Легендарните фотографирани целувки - картинка 1

„Нейните устни долепени до неговите можеха да му кажат повече неща, отколкото колебливите й думи.“ Маргарет Мичъл

 

Днес ще Ви запозная с историите на едни от най-легендарните целувки, запечатани пред обективите.

Фотографиите са наистина впечатляващи. Всеки би могъл да развихри въображението си и да направи свой собствен прочит на историите. Определено тези снимки носят много, донякъде и надежда и куп мечти.

Свободни сте да мечтаете, да копнеете.

Всеки мъж, който шофира безопасно и в същото време целува хубаво момиче, не отдава достатъчно внимание на целувката.

Алберт Айнщайн

От първата целувка, запечатана на кинолента през 1896 г. до серия от фотографии в наши дни, обичащите се двойки продължават да вълнуват силно. А самата целувка е един от най-сниманите моменти, както в киното, така и във всекидневието.

На вашето  внимание предлагам тези емблематични снимки.

Завръщане от фронта, 1945 г.

Фотографията показва актрисата Марлене Дитрих,  която целува страстно американски войник, завръщащ се вкъщи от Втората световна война. За първи път снимката е публикувана в списание Life със заглавие „Докато придържат краката й, Марлене Дитрих е целуната от пристигащ войник“. Снимката е направена от Ървинг Хаберман и става една от най-популярните.

Войниците са от Втора пехотна дивизия и участват в десанта на Нормандия. Воюват из цяла Европа. Завръщането им в Ню Йорк е през юли 1945 г., макар и войната за тях все още да не е приключила .

Дитрих се обявява твърдо против режима на Хитлер и става една от най-прочутите поддръжнички на американската армия.

Капитулацията

Японският император Хирохито обявява капитулация на 14 август 1945 г. Дефакто с това действие се слага край на ВСВ. На Таймс Скуеър тълпата ликува. Сред тях е и американският фотограф Алфред Айзенщет. Той забелязва млад матрос, целуващ момиче в безупречно бяла униформа. Фотографът прави няколко кадъра, а останалото е история. Снимката е публикувана със заглавие „Капитулация без уговорки“, отново в сп. Life.

Неоспорим факт е, че тази снимка се превръща в една от най-известните фотографии на 20-ти век. „Моделите“ се казват Глен Макдъфи и Едит Шейн.

Целувката на живота

Фотографията е заснета през 1967 г. от Роко Морабито в Ню Йорк.  Електротехник на име Томпсън прави изкуствено дишане на колегата си Рандал Чемпиън, който е ударен от ток с високо напрежение. Въжето, с което е завързан Чемпиън предотвратява падането му и Томпсън, който се катери под него му оказва първа помощ с дишане уста в уста.

После, когато пулсът на Чемпиън се възвръща, Томпсън го сваля на земята, където ги очаква бърза помощ. Чемпиън се възстановява напълно и живее още тридесет и пет години. Умира през 2002 г. на 64 години. Томпсън е все още жив днес. Снимката донася награда Пулицър на фотографа Роко Морабито. 

 

източници: www.rarehistoricalphotos.com

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове