/СНИМКИ/ Най-опасните градове в света са…

/СНИМКИ/ Най-опасните градове в света са… - картинка 1
Каракас, Венецуела
Снимка: dailymail.co.uk

Вижте кои са те...

Питате се кои са най-опасните места за живеене в света? Е, вече ще знаете.  Преди два дни беше публикуван списък с 50-те най-опасни градове за живот. Интересното е, че в списъка с най-опасните градове няма нито един европейски. Всичките изброени в списъка се намират в Южна Америка, Африка и САЩ. Може би въпреки атентатите в Париж и Брюксел, европейските градове остават сравнително безопасни за живот.

Според данни на ООН държавите от Латинска Америка заемат най-предните места в тази класация, заради трафика на наркотици, политическата нестабилност и бедността на населението.

dailymail.co.uk
Демонстрация срещу правителството на Венецуела.
Снимка: dailymail.co.uk

Столицата на Венецуала Каракас заема първото място в класацията. Причината затова е, че за миналата година са убити около 100 000 души. Там престъпността е изключително висока. Освен това страната е една от първите по трафик на наркотици.

dailymail.co.uk
Армия по улиците на Сан Педро Сула в Хондурас заради наркотрафиканти
Снимка: dailymail.co.uk

На второ място е Сан Педро Сула, в Хондурас, със 111 убийства. На трето е салвадорската столица Сан Салвадор със 108. Освен Акапулко, в списъка попадат още четири мексикански града - Кулиакан, Тихуана, Виктория и Обрегон, информира „Дарик“.

dailymail.co.uk
Демонстрации в Акапулко, Мексико
Снимка: dailymail.co.uk

През 2015 г. щатът Гереро е бил най-опасният район в Мексико с 40 убийства на 100 000 жители. През октомври президентът Енрике Пеня Нието обеща да бъде възстановен редът в щата. Приета бе стратегия за сигурност, предвиждаща тясно взаимодействие между властите за борба с престъпността, и бяха изпратени допълнителни федерални сили, посочва ТАСС.

dailymail.co.uk
Балтимор, САЩ. Мъж минава покрай горяща полицейска кола.
Снимка: dailymail.co.uk
/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове