/СНИМКИ/ Нека ви разходим из ресторантът - болница на Рига

/СНИМКИ/ Нека ви разходим из ресторантът - болница на Рига - картинка 1

Аптека вместо бар, клизма над бара, масата на патолога, вместо обичайната маса за вечеря са само част от странните приумици на собственика на бара

Доста необичаен ресторант се появява в Рига през 2008 г. Името на ресторанта казва всичко "Болница" ( "Hospitalis").

Аптека вместо бар, клизма над бара, масата на патолога, вместо обичайната маса за вечеря, бели чинии с печат на болницата, медицински сестри в къси поли, вместо на сервитьорки...

Идеята за отваряне на този тип заведение е на собственика на ресторанта, бившият лекар Мариса. За изпълнение на всичко около ресторанта, за целия интериор на ресторант "Болница", докторката сама е търсила обзавеждането. Така, в една  необичайна обстановка се появава гинекологичен стол, оборудване за стерилизиране на инструментите, масата на патоанатома и др. А главната зала на ресторанта напомня на психиатрия, и както може да се очаква, е облицована с мека кожа.

****************************

 

***************************

 

***************************

Идеята за отваряне на този тип заведение е на собственика на ресторанта, бившият лекар Мариса. За изпълнение на всичко около ресторанта, за целия интериор на ресторант "Болница", докторката сама е търсила обзавеждането. Така, в една необичайна обстановка се появава гинекологичен стол, оборудване за стерилизиране на инструментите, масата на патоанатома и др. А главната зала на ресторанта напомня на психиатрия, и както може да се очаква, е облицована с мека кожа.

**************************

*************************

 

*************************

 

***************************

 

****************************

****************************

Барът прилича на аптека, а главната сестра налива животворни течности на "болните".

*********************************

 

**********************************

Менюто в ресторанта включва както обичайното, така и специализирано болнично меню.

**************************

Можете да си поръчате от специалната супа за луди или кървава пържола зашита с хирургически конци. Вие пък трябва да се справите с пържолата с помощта на хирургически инструменти- скалпели, пинсети, вместо с обичайните прибори.

***************************

Като бонус към някои ястия, сервитьорките могат да сложат усмирителнариза на клиента и да го хранят, с  нужното внимание и разбира се, с лъжица. 

*****************************

*****************************

 

******************************

 

********************************

Заболя ли ви нещо? Прилоша ли ви? Ако не, когато ви се отдаде възможност да отидете в Рига, търсете този уникален ресторант на ъгъла на улиците Бривибас и Стабу.

************************

 

Източник: jilo.bg

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове