/СНИМКИ/Некоригираната красота е на почит в света на модата

Или как пищните тела осигуряват повече приходи за модните компании от слабите фигури?

1/Mодните компании по света са известни с това, че доста по-често, отколкото ни се иска, коригират снимките на своите модели чрез различни компютърни програми. Една от тях обаче през 2014 година предприе спиране на употребата на всякакви обработени фотосесии и започна да залага на естествени и некоригирани снимки.

Това е марката за бельо Aerie, която спечели уважението на жените по цял свят с тази своя практика. Тя е част от American Eagle Outfitters и след като престава да използва преработени снимки за рекламните си кампании, продажбите се увеличават с цели 26%.

Прогнозите са, че марката ще се превърне в достоен конкурент на Victoria’s Secret, макар очакваните печалби през следващите години да са в пъти по-малки от тези на най-голямата модна компания за бельо.

А освен че вече не използва Photoshop за "изпипване” на снимките,

Aerie залага и на по-закръглени модели за фотосесиите. Марката показва красотата на жената, която в никакъв случай не е ограничена в затворническите мерки 90-60-90. Plus-size моделите доказват, че модата на слабите тела започва все повече да бъде измествана, като до нея достойно се нарежда тенденцията тялото на жената да бъде по-пищно, но все пак стегнато и здраво.

Чрез хаштага #AerieREAL компанията отбелязва различните страни на женската красота. В Instagram има много снимки на моделите на марката, които показват, че телата, които рекламират бельо, не е задължително да бъдат кльощави.

"Целта на AerieREAL е да докаже, че няма нужда красотата да бъде обработвана, а на жените с различни размери и форма на тялото трябва да бъде шанс да открият стила, който им пасва идеално”, заяви президентът на компанията Дженифър Фойл през 2014 година.

A чрез кампанията Strong, Beautiful, Me Aerie, в тандем с Националната американска асоциация за хранителни разстройства NEDA, се бори и за повишаване на информираността относно хранителните разстройства.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове