/СНИМКИ/ Непознатият вълк от Уолстрийт

/СНИМКИ/ Непознатият вълк от Уолстрийт - картинка 1

Филмът е с рекордни приходи и рекордно повтаряне на нецензурни думи

Сцените с Матю Макконъхи са снимани през втората седмица от снимачния процес. Изпълненият от него ритуал с тананикането и удрянето на гърдите е импровизиран и е всъщност личната загрявка на актьора преди да започне да играе.

Когато Леонардо ди Каприо го вижда по време на снимките, краткият кадър от филма, в който поглежда встрани смутено, всъщност показва как той се обръща към Скорсезе за одобрение. Ди Каприо е искал този момент да влезе в сцената и след това твърди, че той е "определил тона" на остатъка от филма.

Марго Роби твърди, че секс сцената с Леонардо ди Каприо върху легло, посипани с пари, е била изключително неприятна. Изкуствените банкноти са били с остри ръбове и са й нарязали гърба.

Актьорите смъркат натрошен витамин B във сцените, включващи кокаин.

По думите на Мартин Скорсезе сцената, в която Джордан се опитва силно надрусан да се добере до колата си, е импровизирана в деня на снимките. Идеята да отвори вратата на колата с крак е била на Леонардо ди Каприо. Актьорът си е разтегнал гърба при заснемането на тази сцена и е успял да изпълни каскадата само веднъж.

Актьорът Джона Хил е искал толкова много да работи с Мартин Скорсезе, че се съгласява на минимално заплащане, което все пак е в размер на $60 хиляди. 

По-голямата част от филма е импровизирана, което е било насърчавано от Мартин Скорсезе.

Първоначално Скорсезе е предложил на Марго Роби да се появи с халат по време на сцената със съблазяването с Леонардо ди Каприо. Тя обаче е отказала и е настояла да е напълно гола, което е било за първи път в кариерата й. Според Роби цялата идея е, че тялото на Наоми е единствената форма на валута за нея и поради тази причина трябва да е гола, по този начин георинята поставя картите си на масата. Актрисата е ударила три шота текила преди снимките, за да се успокои.

Вълкът от Уолстрийт

Стивън Спилбърг прекарва един ден на снимачната площадка по време на снимките на речта на Стийв Мадън. Според Скорсезе той му е помогнал с режисурата на сцената, давал е съвети на актьорите и предложения за ъгъла на кадрите.

Вълкът от Уолстрийт

Джордан Белфърт обучава ди Каприо как да се държи като него, като набляга особено много на разнообразието от реакции след вземане на наркотика метакуалон, с който злоупотребявал системно. Освен това му разкрива и подробности относно сблъсъка му с Дани Поруш (изигран от Джона Хил във филма), провокиран от наркотиците.

Вълкът от Уолстрийт

По време на снимките на целувката между Леонардо ди Каприо и Джоана Лумли, актьорът е толкова нервен, че се налагат цели 27 дубъла докато сцената се получи.

Вълкът от Уолстрийт

Скорсезе потвърждава, че монтажът нарочно е странен, особено в сцените, в които един или повече герои са надрусани. Всеки път след като Джордан се друса, сцените, които следват са накъсани, развиват се особено, докато трезвите сцени са съвсем адекватни.

Вълкът от Уолстрийт

С приходи в размер на $392 милиона по целия свят, това е най-печелившият филм на Мартин Скорсезе.

Вълкът от Уолстрийт

Филмът е бил забранен в пет държави заради твърде много сексуално съдържание.

Вълкът от Уолстрийт

Думичката fuck и нейни безброй производни са произнесени 569 пъти. Филмът е рекордьор по употреба на нецензурната дума сред популярните недокументални ленти.

Вълкът от Уолстрийт

В интервю Марго Роби разказва, че в сцената, в която Джордан и Наоми правят секс за първи път и кучето й скача и се опитва да го охапе, не са можели да накарат животното да скочи. Трябвало е да сложат кучешка храна по краката на Леонардо ди Каприо и парчета пилешки дроб между пръстите му.

Вълкът от Уолстрийт

 

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове