Обиколи родината за два месеца! /СНИМКИ/

Обиколи родината за два месеца! /СНИМКИ/ - картинка 1

Опознай я, за да я обикнеш, нали така?

5/ Алеко Константинов е казал „Опознай родината, за да я обикнеш“. По–хубаво и красиво от родината няма. Божествената красота на природата, величествената сила, която притежава, те кара да я обикнеш истински. Това с все сили важи за полякинята Анита Демяновиц. Тя е обиколила Панама, Никарагуа, Иран, САЩ и Китай със своя велосипед. Преди дни покори още една страна със своя велосипед – родната й Полша. Анита обиколи своето отечество за два месеца, а навъртените километри са точно 3551, информирa ни pateshestvenik.com.

Питате се защо Анита Демяновиц е избрала чак сега да обиколи Полша. Тя отговаря: "Защото исках да видя страната си от друг ъгъл. След пътуването мога да заявя, че живея на едно наистина прекрасно място. Не го казвам само защото съм родена тук, но Полша е сред най-красивите страни в света, а аз съм пътувала доста. Родината ми е изключително живописна и се радвам, че направих тази обиколка“, разказва Анита за boredpanda.

„Пристигнах в Кружиняна, татарско село, което и до ден днешен е обитавано от татари.“

 

„След това минах край една джамия и старо мюсюлманско гробище.“

 

„Видях и популярния мост „Stańczyki“, от който се скача с бънджи.“

източник: bordpanda

„С моя велосипед минах и край Националния парк Биешчади.“

източник: bordpanda

„Научих много интересни истории за не открити съкровища около Злоти Сток и Сребърна Гора.“

източник: bordpanda

„Посетих и плажовете на Дарлово и Колобжег.

източник: bordpanda

„Когато минах край Беловежка гора се разминах с бизон.“

източник: bordpanda

„Върнах се в родния си град Горлице, където прекарах своето детство.“

източник: bordpanda

„През цялото време снимах, защото исках да запечатя всеки един момент.“

източник: bordpanda

И така чудите се защо ви показваме красотите на Полша, нали? Отговорът е прост. Защото искахме да ви покажем, че родината на всеки един човек е най-красивата за него. И тук, в малка България също има какво да се види. Щом британският фотограф Тимъти Алън реши да снима цяла сесия, разкриваща отдалечените от цивилизацията планински селца.

Знаете ли, какво всъщност споделя той за природата на България: „Уникална е, рядко се среща някъде, такова изящество. България е едно от най-хубавите места в Европа, но все още е твърде малко известна. Някои дори не знаят коя е столицата на тази страна.  Вдъхновен съм и затова искам да покажа на целия свят природата на тази страна“. Британецът споделя, че скоро ще покаже на света ценностите на България. Той разкри още, че през лятото отново ще посети страната, но този път със семейството си.

Нека не забравяме величествената красота на България!

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове