/СНИМКИ/ Пет ценни урока, които може да научите от кучето си

/СНИМКИ/ Пет ценни урока, които може да научите от кучето си - картинка 1

Забелязали ли сте, че на английски „Бог” (God), прочетено отзад-напред, е „куче” (Dog)?

“Забелязали ли сте, че на английски „Бог” (God), прочетено отзад-напред, е „куче” (Dog)? Кучето, както повечето други домашни любимци, носи светостта, с която са родени всички човешки същества, но която последните, рано или късно, губят.

Кучетата са естествени духовни учители. Кучето на съседа ми, Сами, е голямо мое вдъхновение. Съществуват толкова много духовни уроци, които можем да научим от животните.

Ето някои от тях:

  1. Нежното докосване е полезно за здравето

Гушкайки домашните си любимци, можем да научим, че физическото докосване е нещо напълно нормално. Ние сме естествено привързани към домашните си любимци. Проучвания сочат, че гушкането е много полезно за здравето. То повишава нивата на окситоцин и серотонин в тялото и помага при лечението на стрес и раздразнителност, високо кръвно налягане, гадене и други болести. Дори може да засили паметта ви.

Нежните докосвания могат да ви накарат да забравите неприятните мислите и да изпитате мигновено щастие. Галете домашния си любимец, а ако нямате такъв, прегръщайте приятелите, децата или партньора си повече!

  1. Съществува само тук и сега

Как ли гледат кучетата на времето? Всъщност, те изобщо не се замислят за това. Кучето е вярно, живее в мир, не се тревожи за бъдещето, нито пък мисли за миналото. Кучетата живеят само в настоящето. Те наблюдават случващото се и или се вълнуват, или решават, че е време да положат глава върху възглавницата. Трябва да вземем пример от тях. Не е нужно да имаме мнение за всичко, което се случва в живота ни. Ако усетим, че има причина да се вълнуваме, няма проблем. Ако ли не, трябва просто да се отпуснем и да търсим други неща, които да ни вдъхновят.

  1. Няма нищо лошо в това, да живеем простичко

Ако се наслаждаваме на малките неща в живота, ще сме истински щастливи. Не е важно какво притежаваме или кого познаваме. Всяко куче, което се наспива, храни и разхожда навън, е щастливо. Ако сме здрави и се разхождаме, с или без кучето си, ние сме достатъчно близо до същината на щастието. За мен, най-голямата радост от живота е в това, да се наслаждавам на малките неща.

  1. Никой не е идеален

Много уважавам Сами – кучето на съседа ми, – който ме вдъхнови да напиша книгата си, Spiritual Awakening: The Easy Way. Но Сами също има своите недостатъци. Той интуитивно разбра, че ме е вдъхновил. Сега, всеки път, когато ме види, ми се нахвърля и започва да ме ближе по лицето. Забелязах, че духовният ми водач далеч не е идеален, също както всички нас: доста е дебеличък, козината му пада, има ужасни обноски, прекъсва ме с лаенето си… и когато харесва някого, му текат лигите! Разбрах, че никой не е перфектен, и Сами не е изключение. Много се радвам, че духовният ми учител ме харесва, но след всеки път, когато го видя, трябва да се къпя и преобличам.

  1. Играйте, играйте, играйте!

Кучетата играят с часове всеки ден, без да си дават сметка за времето. През останалата част от денонощието пък или спят, или въртят опашки, защото са щастливи - понякога и без основателна причина. Забелязал съм, че когато имам проблем, често вземам нещата твърде на сериозно. Смятам, че ако приемаме всичко като игра, ще се усмихваме повече. Може би най-важният духовен урок, който можем да научим от кучетата си, е да играем повече! Играйте, играйте, играйте! “

Тим ван дер Влийт за ThinkingHumanity.com

Тук може да се присъедините към кампанията, която стартирахме "Аз къде да се разхождам", която цели да насочи вниманието на Столична община към липсата на обособени кучешки площадки в столицата и да разпишете нашата петиция. Столичните кучета имат един въпрос към г-жа Фандъкова 
„Аз къде да се разхождам?“ 

Източник: Manager.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове