/СНИМКИ/ Плажовете на България преди и сега

/СНИМКИ/ Плажовете на България преди и сега - картинка 1

Носталгия по миналото...

Наближава лятото. Любимото време на всички ни заради дните, прекарани на морето. Тук ще Ви върнем по времето на социализма, когато имало няколко избора, ако искаш да посетиш Черноморието ни. Сайтът “Soc.bg” ни показва как са изглеждали българските плажове преди 1989 година. А, ние ще Ви покажем как изглеждат сега…

Арапя - преди 1989 година

Къмпинг (около 4,10 лв. на вечер за двама с палатка и кола в претъпкани къмпинги, повечето без топла вода, безкрайни опашки по магазините или скъпи кебапчета в бира-скарата. 

Арапя - сега

В наши дни плажовете на Арапя коренно се различават. Застроено е с хотели и с крайморски капанчета.

Слънчев бряг - преди 1989 година

На квартира (наемаш стая и от там нататък се грижиш сам за себе си, топлата вода не е гарантирана). Планираш почивката си поне няколко месеца преди това — отпуските на съпрузите трябва да съвпаднат (не е задължително обаче, зависи от работодателя).

Да, нямаше кой знае колко удобства, да не кажем никакви! Нямаше изобилие от ресторанти с всевъзможни чуждестранни деликатеси, нито безброй лъскави барове и дискотеки. И, за да сме сигурни, че няма да останем гладни, повечето от нас пълнеха багажниците на Москвичите си с пъпеши, дини и зарзават.

Слънчев бряг - в наши дни

Хотели, нощни заведения, дискотеки, барове...

Созопол - преди 1989 година

Нямаше гигантски аквапаркове на всеки ъгъл. И какво от това? Нали имахме море! И въздух! Дишахме спокойно, без притеснението, че всеки момент може да ни падне някоя тухла на главата от близкия строеж. Имахме и девствени плажове, залези спиращи дъха ни, нежни влюбени нощи… Имахме природа! А, това ни беше повече от достатъчно.

Созопол - сега

Днес той наподобява на типичните американски плажове (също като Слънчев бряг, Златни пясъци и Китен). Баровете и ресторанти са по-посещавани отколкото стария град на Созопол, например.

Снимките казват всичко. А, изводите оставяме на Вас...

 

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове