a_angry.png

/СНИМКИ/ Помярите не са животните, а изкретенясалите люде!

/СНИМКИ/ Помярите не са животните, а изкретенясалите люде! - картинка 1
Снимка: Lucia Landoni/ La Repubblica

Супермаркет въведе колички с място за домашни любимци на клиентите, разбира се, не в България

Ще си стегнем багажа, ще отпътуваме далеч от българското отвратително отношение към животните. Да, имам неописуемата нужда да се разходя, да избягам, да видя как се отнасят с животните извън родните ширини.

Някой ще ме съдят. Откровено казано не ме интересува. Не желая да наблюдавам извращения всекидневно, не желая да се сблъсквам постоянно с умиращи животни, благодарение на поредния урод.

Мечтая си за една по-различна България. Една адекватна страна, която не защитава насилниците, не ги оставя безнаказани. Мечтая си и за това търся алтернативи, за това Ви показвам как чужденците се грижат за бездомните и животните въобще.

Омръзна ми да ме контрират с реплики от рода на „Хората мизерстват, Вие с помяри ме занимавате!“. Помярите не са животните, помярите са тези изкретенясали до безобразие люде. Всеки има своя собствена кауза, нещо, за което да се бори.

Ако успея да променя отношението на един човек към животните, ще ми бъде достатъчно.

Предлагам Ви да се откъснем поне за кратко от жестокостта тук и да се пренесете в италианския град Луино.

Ще попитате „Какво има пък там?“.

В това градче има един различен супермаркет, който позволява на клиентите да пазаруват заедно със своите любимци. Да, правилно прочетохте. Не се изненадвайте. Там са хора.

Lucia Landoni/ La Repubblica
Снимка: Lucia Landoni/ La Repubblica

За целта специално са въвели колички с място за четириногите. По този начин животинките са през цялото време с тях, без да се налага да ги връзват отвън, без да се притесняват, че някой пореден дебил ще ги открадне.

Управителят на магазина забелязва как всички клиенти оставят домашните си любимци навън да чакат. Притеснението ясно личи по лицата на всички. Това го подтиква да измисли нещо интересно, да направи стопаните щастливи и спокойни.

Ражда се тази прекрасна идея за създаване на пазарска количка, позволяваща на четириногите да придружават собствениците си вътре.

Този човек е помислил за всичко. Решението помага на клиентите да не оставят кучетата си в нагорещените автомобили на паркинга.

Lucia Landoni/ La Repubblica
Снимка: Lucia Landoni/ La Repubblica

Към количките е добавен специален раздел с твърдо дъно. По този начин кучетата могат да се возят в изправено или седнало положение. Единственото изискване за животните да бъдат вътре в магазина е да стоят в количката през цялото време.

До момента не е имало никакъв проблем с това правило, защото когато започнат да се возят, те се успокояват и наблюдават съвсем кротко пазаруването.

Lucia Landoni/ La Repubblica
Снимка: Lucia Landoni/ La Repubblica

Персоналът на супермаркета споделя, че хората наистина оценяват инициативата. Тя е станала толкова популярна, че се мисли за разширяване на идеята за други магазини от същата верига в други градове. Освен това те се надяват, че това ще се превърне в международна практика.

Lucia Landoni/ La Repubblica
Снимка: Lucia Landoni/ La Repubblica

А аз ще продължа да мечтая за една друга България!

Дано доживея..

 

 

 

/33

Коментари 1

  • #1
    Мая Илиева -

    Аз също мечтая за една друга България! Вие, младите хора, можете да я промените! Ние по-възрастните - ще ви помагаме!

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове