/СНИМКИ/ Последната целувка на Джеймс Дийн и Урсула Андрес

/СНИМКИ/ Последната целувка на Джеймс Дийн и Урсула Андрес - картинка 1

Непознатата история на звездите преди смъртта на актьора

4/ Джеймс Дийн е американски актьор, два пъти номиниран за Оскар след смъртта си.

Посмъртно звездата е наградена със Златен глобус. Дийн се превръща в истински идол на американското кино и получава статут на легенда след ненавременната си смърт.

Над 50 години след автомобилната катастрофа с новото му Порше, интересът към личността му продължава.

Дори кръстовището, на което намира смъртта си, носи неговото име. Има множество спекулации за смъртта му. Някои от тях твърдят, че може би Дийн е сложил сам край на живота си.

Урсула Андрес е швейцарска актриса и истински секс символ от 60-те години на миналия век. Снима се в множество филми („Веселба в Акапулко“, 1963; „4 за Тексас“, 1963; „Десетата жертва“, 1965, и др.)

Общото, което свързва двете знаменитости по онова време, е романтичната им връзка.

Месец преди Джеймс Дийн да загине тези снимки виждат бял свят. Актьорът умира на 24 години. Преди това участва във великолепни филми- „Бунтовник без кауза“ (Rebel Without a Cause), „На изток от рая“ (East of Eden) и „Гигант“ (Giant).

Само „На изток от Рая“ излиза на екран преди ужасният инцидент.

През далечната 1955г. Урсула Андрес, тогава на 19 г., среща Дийн. Макар че в този момент е обвързана с Марлон Брандо, искрите между двамата подпалват огън.

Прекрасните снимки са направени на 29 август в нощен клуб в Лос Анджелис, по случай благотворителен бал.

Организаторите се наричат "The Thalians", група млади актьори, изморени от негативизма на всички медии по адрес на холивудските знаменитости. Групата им носи името на гръцката богиня на комедията Талия. В нея се включват Ники Блеър, Бил Браун- младши, Милтън Коен, Гари Кросби, Джак Хейли- младши, Мас Крим,  Хю О 'Брайън, Боб Питърсън и Маргарет Уайтинг.

Групата организирала по онова време благотворителни събития с цел събиране на средства за дечица с психични проблеми. Периодично провеждат балове с много популярни холивудски светила.

По време на снимките на „Giant”, продуцентите от Уорнър Брадърс са изключително загрижени за любовта на Дийн към бързите коли, бясната скорост и състезанията. Тази страст към бързия адреналин принуждава продуцентите да забранят на Дийн да участва в подобни „събития“, за да успеят спокойно да завършат филма.

На 1-ви октомври Дийн планира най-после да вземе участие в автомобилно състезание в Калифорния. Ден по-рано решава да покара чисто новото си Порше.

До крайната цел на лудешкото му препускане, Салинас, остават само осем километра. Но не стига до нея. На кръстовището с федералното шосе № 466 внезапно излиза туристически автомобил и следва неизбежното – жесток удар!

Във въздуха хвърчат сребристи метални останки, лумват огромни пламъци. Мъртъв е един млад, едва 24-годишен мъж – Джеймс Байрон Дийн. Откарали го в близката болница само, за да констатират лекарите края на една звезда.

Връзката на Урсула и Джеймс е бурна, чиста. Осем години, след като губи любимия си, Урсула се снима за Плейбой. Славата е нейния път, връхлита я. Превръща се в секс символ. Някак младото момиче успява да се съвземе и да следва мечтите си.

„Бикините ми донесоха успех“, казва тя.

Цигара, перфектна прическа и черно палто- така Джеймс влиза в историята.

Първото олицетворение на саморазрушителния девиз, издигнат по-късно от бейби-бум поколението и хипитата – “Живей бързо, умри млад и по възможност красив!”

Снимките на младата двойка са просто вдъхновяващи и крият неразказани истории ...

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове