/СНИМКИ/ Посрещнете залеза около София

Пет подходящи места за почивка

4/ Японците вярват, че всеки залез е уникален. Вярваме, че са напълно прави. Всеки път, когато слънцето започва да се скрива, то рисува невероятни форми и цветове в безкрайното платно наречено небе за радост на влюбени и фотографи. Цялата тази гледка носи спокойствие и душевен мир в края на деня, когато вече умората започва да натежава. Решихме, че е добре да ви покажем няколко по-специални места, където да се насладите на залязването на слънцето. Били сме там и го казваме от личен опит с идеята да се потопите и вие в същата обстановка, препоръчват от pateshestvenik.bg

КАМЕН ДЕЛ

 

Всеки, който живее в София е чувал или бил на Копитото. Сега ние имаме малко по-различно предложение за същата дестинация. Камен дел е място, където може да видите София от друг ъгъл. Ако сте решени да опитате това наше предложение, трябва да стигнете до хижа Алеко, а от там има обозначен път, но това може да стане единствено пеша. Нещо повече – ще трябва да се запасите и с търпение и фенер, защото ще ви се наложи да ходите около час и половина. Хубаво е предварително да сте проучили маршрута, за да няма излишни драми с връщането.

ПЛАНА ПЛАНИНА

Още едно скрито място, което е по-малко познато на столичани. Първоначално Плана планина е била смятана за част от Витоша, но в последствие се е оказало, че не е точно така. За да стигнете до нея, единият вариант е през Железница. Ние стигнахме до въпросната локация с кола, но проучихме нещата и разбрахме, че това може да стане и с автобусите 98 от Хладилника или 69 и 70 от Дървеница. Сред гористата местност има скрито малко езерце, където може да си направите и пикник.

ЦАРИ МАЛИ ГРАД

 

Крепостта се намира в село Белчин. За него също се минава през Железница, а цялото пътуване продължава около час. Държим да подчертаем, че този път е сравнително разбит и трябва да шофирате по-внимателно. Другият вариант е да минете през Самоков, но така заобикалятe повече. Цари мали град е туристическа забележителност и трябва да сте наясно, че работи до 17:30 часа, а входът е платен – 4 лева за възрастни и 2 лева за деца и пенсионери. И все пак може да разгледате различни експонати, да видите пресъздаване на битки, да хапнете на открито и да посрещнете залеза.

СКАКЛЯ

 

Само на 50 км. от София се намира водопадът, който спокойно може да ви спре дъха. Именно тук бе направена една известна снимка на българското знаме, което е спуснато от скалиста местност и на почти всеки национален празник се споделя във Фейсбук. За да посетите Скакля, трябва да се насочите към Искърското дефиле и по-точно към село Заселе. Като ориентир ще ви дадем по-известните населени места като Своге и гара Бов. В последствие трябва да поемете по Вазовата екопътека, а самият водопад се намира на около 30 минути нормално ходене.

КЪТИНСКИТЕ ПИРАМИДИ

Звучи странно и леко мистериозно, но в действителност има пирамиди, които отстоят само на 20 км. от София. За целта трябва да поемете на север от столицата и по-точно към село Кътина. Там, само на 4 км. от населеното място са разположени въпросните пирамиди, които са се образували в резултат на ерозия в делувиалните отложения, свлечени от планината. Обявени са за природна забележителност.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове