/СНИМКИ/ Пътешествието, което винаги сте искали

/СНИМКИ/ Пътешествието, което винаги сте искали - картинка 1

130 хиляди километра из Европа с микробус

Англичаните Калъм Крийси и Лорън Смит прекарват последните пет години в обикаляне на Европа с микробус. Не се шегуваме, те наистина успяват да устроят живота си по този начин и да се насладят на незабравими изживявания. 

Калъм и Лорън пътуват с фолксваген Т4, произведен през 1996 г. Двамата изминават 130 хиляди километра, карат сърф, катерят планини и общо взето се наслаждават на свободата, която съпровожда живота на четири колела, максимално.

Кухня в микробусПриключението им започва през 2011 г., когато Калъм и Лорън започват да пътуват през летните месеци и в дните, когато са свободни от работни задължения. Те редуват месеците, през които работят с тези, когато са на пътя. От януари тази година обаче Калъм и Лорън живеят за постоянно във вана си.
Студио в бусВсичко това е възможно благодарение на успешна кампания, която им помага да покрият разходите около поправката на возилото, както и да основат свое собствено студио, наречено Stoked Ever Since, което се помещава в техния микробус.
книгаStoked Ever Since се занимава с производството на късометражни филми и може би най-доброто доказателство за таланта на Калъм и Лорън е видеото, което те заснемат за Kickstarter кампанията си. Двойката също публикува книгата The Rolling Home, която съдържа “208 страници, пълни със снимки, думи и илюстрации”. Докато пътуват из Европа, Калъм и Лорън подобряват непрекъснато буса, който става все по-удобен за живеене. Макар и малък, той отговаря перфектно на нуждите им.
красота
В него има кухня с място за почивка, повдигнато легло, както и стойка за велосипеди и сърфове в задната му част. Всеки милиметър от пространството е използван по възможно най-практичния начин.
живот в микробус

“Животът не трябва да бъде толкова сложен. Не трябва да следваш рутината с работа от 9 до 5, къща на изплащане и 2 седмици почивка в годината. Можеш да живееш просто и щастливо с това, което имаш”, казва Калъм – “Дните, които прекарахме в буса бяха най-щастливите досега. Надяваме се да вдъхновим и други хора да заживеят по същия начин.”

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове