/СНИМКИ/ С четириного приятелче в офиса

/СНИМКИ/ С четириного приятелче в офиса - картинка 1
Снимка: Добромир Петров

От днес No Comment си има нов колега

Запознайте с нашата нова четиринога приятелка- Bosty.

Екипът на No Comment реши, че има нужда за пореден път да покаже по какъв начин е редно да се отнасяме към животните. Bosty от своя страна също проявява завидно задоволство от факта, че се запозна с толкова много нови приятели. Раздава прегръдки и целувки наред. Не е свенлива. Напротив оправи седмицата ни, създаде неповторимо настроение във всички.

Завчера изследователи публикуваха ново проучване, което доказва, че хората стават много по-доверчиви, по-спокойни и по-мили един към друг след всеки контакт, който са имали с кученце.

Е, ние си имаме прекрасна госпожица, порода тигров боксер. Макар, че е американка, очевидно схваща какво и бръщолевим и на български.

Шефовете биха могли да подобрят трудоспособността на служителите си и да увеличат тяхната продуктивност, съответно и печалбите си, оставяйки подчинените си да идват на работа с домашните си любимци.

В крайна сметка сме абсолютно съгласни! И ще се възползваме максимално от тази възможност.

Играта с куче намалява стреса с до една трета, а хората, които си имат домашен любимец, е по-вероятно да отделят окситоцин – „хормона на любовта“, по време на игра с куче.

А ние днес наистина сме щастливи!

Професор Пол Зак от университета „Клермон“ в Калифория обобщава: „Не просто е „хубаво“ или „забавно“ да има куче около вас по време на работа, но това е и много ефективен начин за подобряване на производителността и печалбата“.

Надяваме се по-широк кръг от хора да последва нашия пример и да се включи в тази прекрасна идея. Повярвайте ни ще сте много по-успешни!

В нашата страна отношението към четириногите е отчайващо, но все пак ние сме оптимисти и вярваме, че невинните животинки ще получат обичта, която заслужават!

Днес, в 15:30 в комисията по земеделие и гори в Народното събрание, ще се разглеждат промени в Закона за защита на животните.

След големи скандали и протести миналата година, когато от БАБХ се опитаха да допуснат евтаназията и други даже по-жестоки методи на умъртвяване на животни, както и съвсем да премахнат контролните функции на организациите за защита на животните, предлаганите текстове са в положителна посока - за създаване на Национална програма за овладяване популацията на бездомните кучета, за да може най-сетне този проблем да бъде решен по единна работеща методология в цялата страна.

Внесени са и множество писмени предложения, които да задължат полицията да работи по случаи за защита на животни, да забранят продажбата на кучета и котки в зоомагазини, да минимализират възможността общините да стопанисват приюти, която да се поеме от НПО, докато местните власти се съсредоточат върху ограничаване новия приток на бездомни животни. 

Ще следим развитието, а междувременно ще се радваме на Bosty!

/33

Коментари 5

 • #5
  Даниела -

  Чудесна идея! Освен, че работите заедно... явно всички там обичате кучета... още една причина да сте екип.

 • #4
  No Comment -

  Котки имаме на двора, отглеждаме си ги от години. :) Малко са недоверчиви, но на нас позволяват да ги доближим. За съжаление сме свидетели на постоянно жестоко отношение на хората към тях. Миналата година видяхме как един шофьор съвсем умишлено и нарочно кривна половин метър вдясно за да уцели едно от поотрасналите вече котета от последното котило. Въпреки опита да го спасим, то умря в ръцете ни. Замислете се, не е задължително да водите любимците си на работа, разбира се. Но поне не бъдете убийци!

 • #3
  анонимен -

  без тях

 • #2
  анонимен -

  ... а змии, гущери и други?

 • #1
  Нико -

  За да няма дискриминация сигрно следващата поправка ще е и за котки, хамстери, зайци и други.

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове