/СНИМКИ/ Шар Пеи преминават през ада, но намират своите верни хора!

/СНИМКИ/ Шар Пеи преминават през ада, но намират своите верни хора! - картинка 1

Историята на спасените Реми и Тили

Шар Пей е доста капризна порода, има нужда от правилна социализация и дресировка. В никакъв случай да отглеждаш такова куче не е лесно занимание, изисква постоянство, търпение и естествено има много разходи. Отплатата обаче е огромна. Шар Пея е всеотдаен, обичащ. Раздялата за него е болезнена. Незаменимо е прибирането от работа у дома. Повярвайте ми, от опит го казвам.

Реми и Тили са изключително прекрасни набръчкани създания. Те израстват в клетки, там прекарват дните и нощите си. Двете животинки дори не подозират, че в близко бъдеще пътищата им ще се пресекат и завинаги ще бъдат заедно.

В крайна сметка нищо не може да ги раздели, след като са измъкнати от мизерията, в която живеят доста дълги години.

Преди това обаче се налага всеки от тях да измине собствените си болезнени пътеки. През 2012 г. повече от 250 кучета са намерени в частен имот в Охайо.

Някъде в тази тълпа от корабокрушенци се намира и Реми. Кучетата са затворени в клетки, сложени една върху друга. Нехуманно отношение, подигравка с животите им. Междувременно почти всички страдат от различни заболявания. Мизерията е съпътствана от множество паразити.

Момиченцето Тили също има лош късмет. Страданието не й е чуждо, след като прекарва по-голямата част от живота си в една щайга, сред 66 други кучета, „настанени“ в тъмен, изоставен гараж в имот на селекционер от Южна Каролина.

Кучетата, включително и Тили, са иззети и попадат в различни приюти из цяла Америка.

Но скоро след ужасяващите преживявания успяват да намерят своите верни стопани, които ще ги дарят с достатъчно любов и грижа.

Кари и Джоузеф осиновяват първо Реми, който е на 10 години. Факт, преклонна кучешка възраст, но това не ги спира да го приемат като част от семейството си. А след като прекарва по-голямата част от живота си пренебрегван, сега го обсипват с обич. Заради напредналата си възраст Реми изисква доста специални грижи, всекидневен режим, посещения при ветеринарни лекари, но за стопаните му това няма значение. Те всеотдайно отглеждат своето пораснало момче.

„Бързо се влюбихме в него“, споделя Кари

Няколко години по-късно двойката чува и за Тили, 3-годишен шарпей, който има нужда от дом.

„Наблюдавахме я около час, преди да осъзнаем, че ще я задържим завинаги.“

А след това идва и първата среща между Тили и Реми.

„В началото Реми не беше много развълнуван“, казва Кари. „Тя буквално наруши ергенския му начин на живот. Може би бе нормално да не бъде толкова доволен“

Но Тили не се отказва. Шарпейката е упорита и успява да скъси дистанцията. Идва момент, в който двамата се сгушват заедно и приятелството им започва.

Към днешна дата двете животинки са изградили силна връзка помежду си. Благодарение на двойката двете животинки са измъкнати от ада. Да, буквално ад, но получават шанс за нормално съществуване.

Преминават през сходни перипетии, но сега има нов живот. Заедно.

Приключенията на тези четириноги приятели може да проследите и в социалната мрежа Instagram.

Бръчките може да изглеждат и прекрасно :)

 

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове