/СНИМКИ/Топ 5 на най-зловещите места в света

Бихте ли изкарали една нощ там?

 

1/Обитавани от духове къщи, изоставени градове и мистериозни сгради, обикновено са сцени във филмите, но има и места по света, които са отвъд фантастиката, места, които предизвикват страх и неподправен ужас в реалния живот. Представяме ви топ 5 на местата на които вероятно не бихте желали да замръкнете.

Къщата в Амитивил

Известна е ужасяваща история относно къщата на Оушън Авеню 112 в квартал Амитивил, в Ню Йорк. На 15.11.1974 най-големият син на семейство Дефео убива родителите си и четиримата си братя и сестри. Когато го залавят, младият мъж признава, че е извършил убийствата, защото "гласове" му наредили да го направи. Истинската мистерия започна дни по-късно, когато семейството Луц се нанася в къщата и започват да се случват странни неща. Твърдели, че чували гласове, усещали чуждо присъствие. Накрая напуснали къщата. След тях къщата е сменила няколко собственика, но никой повече не се оплакал от паранормални явления там.

Хемптън Корт Палас

Хемптън Корт Палас е разположен в покрайнините на Лондон, в предградие Ричмънд на Темза. Дворецът е бил резиденция на Хенри VIII от 1536. Това място е едно от най-мрачните в света, тъй като се смята, че в двореца броди духът на Катрин Хауърд, петата съпруга на Краля, която е убита по негово нареждане.

Младата жена, обвинена в прелюбодейство, била заключена в една от стаите на замъка. Убита е в известната Лондонска кула. Легендата разказва, че душата й броди из Хемптън Корт и дори много хора твърдели, че видели призрака й и усетили паранормално присъствие.

 

Гробище Гроув в Чикаго

Гробището Гроув се намира в покрайнините на Чикаго в САЩ. Разположено е във вътрешността на горския резерват "Rubio Woods" и се вярва, че сред гробовете се случват паранормални явления, станали легендарни сред местните жители.

Разказва се историята, че една нощ през 1870 фермер орал нивата си, когато нещо подплашило коня му. Животното препуснало към близкото езеро, където се удавили. Също така местните хора твърдят, че пътят граничещ с гробището е прокълнат и по него бродят призраци и светят странни светлини.

Гората Аокигахара

Гората Аокигахара или наричана още "Море от дървета" е една гора в подножието на планината Фуджи в Япония. Известна е с това, че в нея, в световен мащаб, са извършени най-много самоубийства след моста Голдън Гейт в Сан Франсиско. Факт е, че японското правителство назначава специални работници, които да търсят телата на хората, решили да отнемат живота си. От друга страна, мнозина твърдят, че се случват странни неща в Аокигахара - хора, загубили се в гората казват, че на това място не работят нито компаси, нито или GPS устройства.

Японците нарекли това зловещо място „ Гората на самоубиците”, защото от 50те години на миналия век до сега повече от 500 души сложили край на живота си именно тук. В гората вместо табелки с призиви „ Не палете огън!” висят такива с молба хората да помислят първо за роднините и близките си. Навсякъде да написани телефони на психиатри и по-голямата час от гората е под постоянно видео наблюдение.

 

Приютът Мери Кинг в Единбуг Шотландия

Това е било мястото, където много хора са станали жертви на чумата през XVII век, и са намерили смъртта си там. Докато се разхождате може да почувствате леко подръпване на ръка или крак от сила, която не виждате.

Смята се, че това е Ани, малко момиченце, което е било изоставено от родителите си на Коледа през 1644г., когато разбрали, че детето е болно от смъртоносната болест.

Персоналът на няколко пъти забелязвал призрак на момиченце, свито в един тъмен ъгъл, плачещо за изгубената си играчка. Тогава те оставили кукла Барби на мястото, където се твърди, че Ани плачела и се криела. Вече почти всеки посетител на приюта оставя по една играчка за малкото момиченце.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове