/СНИМКИ/ Внимание, те хапят! Дали!?

На 3-ти април, във връзка с борбата срещу бездействието на общините в общинските приюти и безразличие на голяма част от гражданите, се организира шествие - отново под наслов „Ние сме техния глас!“

4/ По своята същност човек е предубеден към възможността да осинови куче. Различно е да си вземеш породисто животно, да дадеш огромни суми, само за да бъдеш модерен.

Кучетата в приютите се приемат за второ качество, не само у нас, а и по цял свят. Множество световни знаменитости започнаха кампании за осиновяване на безпородни кучета. Дори се случва да ги вземат със себе си на знаменития Червен килим.

На 4-ти април се отбелязва Световния ден на бездомните животни. Целта на организаторите на шествието, което ще се проведе ден по-рано, е да прикове отново вниманието на обществото в България към проблема на четириногите, които в световен мащаб наброяват близо 600 милиона.

Бездомничетата най-често са жертва на човешка безотговорност и пълно безхаберие.

Те не са виновни, те са потърпевши от постъпките на хората. Изоставени, бити, насилвани, за огромно съжаление и убивани.

Завчера станахме свидетели отново на зверско убийство на бездомно куче във морската ни столица, Варна. Снимки не желая да Ви показвам, гледката е повече от ужасяваща. Буквално изкормено животно, завлечено до кофите за смет. Серия от убийства във Варна. Първо разпнато куче на оживен булевард, сега това. Замислете се, въпрос на време е да открият и човешки труп по този отвратителен начин.

Насилниците не се възпрепятстват, както винаги никой не е видял и чул нищо. Не чухте риданията ли, „будни“ граждани?

Третият протест е логично продължение на предишните. Гражданите няма да се откажат, докато не видят положителни резултати за четириногите приятели.

Друга цел на шествието е да стимулират хората да осиновяват, да подарят бъдеще на безгласните!

По тази причина задължително е да дойдете на шествието с вашия спътник в живота. Ако нямате такъв, ще имате възможност да получите подробна информация какво животинче би било най-подходящо за вас, какви грижи бъдат необходими за отглеждането му и ще можете лично да се срещнете с много хора, които са минали по този път, както и да си изберете домашен любимец от вече спасените и чакащи точно вас!

Прекрасна инициатива! Екипът на No Comment ще отрази събитието и ще бъде там!

Срещата ще се състои на 3-ти април от 12:00 на площад Народно събрание. Маршрутът ще продължи по бул. Цар Освободител, след това бул.Витоша до НДК, там ще се проведе митинг.

По този повод ще Ви разкажа една история за спасено куче с поставена грешна „диагноза“ от приюта. Ще Ви отведа в Южна Калифорния при Уинстън, порода чихуахуа.

Приютът слага огромни табели с надписи, че кучетата хапят. Да, това е напълно сериозно. Явно не се замислят, че подобни табели отказват осиновителите, карат ги да избягат с триста от това място.

Уинстън има съдбата на милиони бездомни животни. Шансовете му за намиране на постоянен дом се изплъзват благодарение на тези предупредителни табели, закачени на клетката му.

Ейми Клайн е името на спасителката. Тя не обръща внимание на „знака“ и взима животинката със себе си. Открива го с поставена яка, впита в шията му. Представете си гледката, малко куче почти задушаващо се от този „предпазител“.

Минути след като кучето е извън решетките, то показва благодарност!

„Сгушен в мен! Доказателство, че промяната възниква веднага!“, разказва Ейми.

Уинстън получава и ново име- Клайн, тъй като стопанката го оприличава с пънк иконата.

Не е страшно да осиновиш!

Табелите не са от значение! В повечето случаи грешат! Всичко зависи от Вас!

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове