/СНИМКИ+ВИДЕО/ Затвор за снимки на природни бедствия

/СНИМКИ+ВИДЕО/ Затвор за снимки на природни бедствия - картинка 1
Снимка: EPA

Властите в Обединените арабски емирства се опитват да контролират паниката и разпространяването на неверни слухове за времето

9/Затвор до три години или глоба от 250 000 долара заплашва жителите на Обединените арабски емирства, ако разпространяват неверни слухове за времето!

Това съобщават от министерството на вътрешните работи в азиатската държава, цитирани от Ynet. Радикалната мярка е заради последната седмица на проливни дъждове, наводнения, затворени пътища и унищожено имущество, а властите се опитват да ограничат всяването на паника и предизвикването на безредици.

Невижданите за региона проливни дъждове и бури от последните дни причиниха наводнения в много държави в Персийския залив. Много полети бяха отменени, имаше сериозни проблеми с трафика. Властите в страната се опитват да контролират ситуацията и да се погрижат за щетите от бурята.

След цяла седмица силни ветрове със скорост над 130 км/ч  много хора споделиха в социалните мрежи снимки и видеоклипове, които показват мащаба на бедствието – изкоренени дървета, наводнени улици и унищожени автомобили.

Според външното министерство обаче това поведение трябва да бъде ограничено, защото всява паника сред населението.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове