Соня Колтуклиева: Днес беше хубав ден за българското правосъдие!

Соня Колтуклиева: Днес беше хубав ден за българското правосъдие! - картинка 1

Да си припомним: Не всяка сума е приход, не всеки приход е доход, а само доходите се облагат с данъци!

Приятели, днес беше поредното заседание на СГС по обвинението на прокуратурата срещу мен, че не съм платила данъци в размер на 7000 лева през периода 2011-2012 година.

Това написа в личния си профил журналистката Соня Колтуклиева, която  вече 4 години е мишена на странна война, водена срещу нея с държавни средства.

От проведените досега заседания по делото, присъстващите остават с впечатление, че Делян Пеевски, Владислав Горанов, Сотир Цацаров мобилизират обществен ресурс, за да ѝ затворят устата. 
Приличащите твърде много на саморазправа с журналист акции на НАП и прокуратурата доведоха до абсурдно дело, в което свидетели на обвинението фактически оневиняват подсъдимата, а нищожната по размерите си сума, която е в основата на казуса, създава изобилни поводи за присмех и сравнения в кулоарите на съда и из редакциите на акредитираните медии.

"Какво показа разпита на вещите лица, накратко:

- Няма открит договор за Пиар услуги между мен и която да било фирма на Цветан Василев;
- Няма намерени никакви документи да съм извършвала пиар дейности за Цветан Василев или някоя негова фирма;
- Няма никакви документи да съм получавала пари от КТБ, под никаква форма; няма никакъв документ в счетоводството на КТБ, касаещ мен.
- Вещото лице потвърди, че не всеки приход е доход, който се облага с данъци. В моя случай вещото лице заяви, че не може да се говори за доказан приход, нито за доказан доход. 
- Другото вещо лице отбеляза, че не е ясно под онези, добили световна известност разписки, показвани от Маргарита Михнева, свинските медии и напоследък цитирани от Тошко Йорданов, сценарист на Слави Т, кога е положен подпис - преди или след написването на текстовете, за които вече беше доказано, че не са съставени от мен - нито една от разписките не е писана с моя почерк!
Апропо, СГС осъди на втора и последна инстанция Маргарита Михнева за клеветите й, че съм взимала пари от КТБ, за да “лъжа” вложителите за нея. Няма нито един ред от мен, нито една изречена дума в защита на банката. Критични коментари от мен за банката и Цветан Василев има много.

Днес прокурор Димитрова се опита, както и всички дописници, контролирани от Делян Пеевски, да ме хвърли отново в полето на КТБ. Напълно безуспешно!
Не не съм взела нито стотинка от КТБ под никаква форма, както твърдя от есента на 2014 година. Не съм!

Често съм показвала по телевизиите напоследък, че от НАП-София са ми издадени съответните документи, че нямам задължения към държавата. Никакви задължения!

Днес беше хубав ден за българското правосъдие!
ИМА НЕЗАВИСИМИ И СВОБОДНИ СЪДИИ, ИМА СЪДИЛИЩА, КОИТО НЕ СЕ ОГЪВАТ ПРИ ПРОКУРОРСКИ НАТИСК! ВЯРВАМ В ТОВА!

П.П. Имам един риторичен въпрос - защо определени журналисти идват на заседанията в Съдебната палата само когато ще се даде ход на делото?! Как те винаги са информирани предварително?
Има ли нещо общо с това пиарката на главния прокурор Цацаров Малина Александрова, бивш служител на ДАНС и приближена на Алексей Петров?
Имат ли нещо общо с това телевизионните ми изяви, в които критикувам Цацаров, Пеевски и Горанов?
За финансовия министър Горанов миналата седмица по Евроком казах, че е бил разследван от ДАНС, затова е бил заплашен от Пеевски и Станишев и е напуснал парламента през 2014 г.. След скандала #кръстникгейт ще кажат ли КОНПИ с колко Горанов е ощетил бюджета, ще го провери ли НАП с какви пари е изплатил огромния си кредит?

Чудя се, какво разбират от конкретните показания и въпроси репортерите в един единствен ден, когато моето дело се точи повече от година? Кой ги инструктира какво да пишат?
Днес сутринта в Съдебната палата имаше екип на БеГеНес - фотограф, оператор, репортер... снимаха ме в началото, но не ме дочакаха след 2 часа да ме попитат каквото и да било. Кой им продиктува дописките, Любчо Нешков?!
Аз декларирам, че не вярвам този сайт да се издържа от Моника Станишева, каквито клюки се носят от години."

 
/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове