Спасиха животните от концлагера в Провадия!

Сред тях намериха и тригодишно дете

6/ Кучетата от скандалния дом в Провадия вече са спасени и изведени от „балкона на ужаса“. Днес (петък) социалните извършиха проверка в дома, който е бил и без ток. Скандалното е, че в тези условия се отглежда и тригодишно дете.

За случая  е информиран зам.-директора на Областна Дирекция на МВР Варна - комисар Спасов, който реагира на сигнала. Той разпореди полицейска проверка на място. По информация на съседи, обстановката в жилището е трагична-алкохол, скандали и мръсотия, информира ovarna.bg.

Хиляди хора бяха потресени от съдбата на кучетата в определяния от мнозина като „концлагер“ блок. В последствие се установи, че в дома се отглежда при същите условия и малко дете.

"Това куче е паднало от балкона, съседи са го прибрали отново в апартамента, където го гледа едно семейство. В жилището има още едно малко куче. Видимо не се грижат за тях, голямото куче е порода голдън ретривър, слабо е като скелет. Кучетата стоят на тази тераса без храна и вода. Не ги разхождат. Кучето намира спасение единствено като скочи от балкона.“, коментират съседи.

***

Две кучета са изведени със съдействието на полицията и социалните служби и са поети от хора от района. Хора обаче е слаба дума за тях, те са герои.

Животните са в добри ръце, като им предстои посещение при ветеринарен лекар. В последствие ще им бъде осигурено и нужното за добро им здраве лечение.

Природозащитните във морската ни столица, както и в цялата страна, изказват огромни благодарности на всички, които не стояха безучастни. Те изказват специални благодарности на Станислав Станчев и на хората, които изведоха и поеха кучетата.  Списъкът с благодарности би трябвало да е голям, но знаем , че тези хора не го правят за да си четат имената по медиите а за да помогнат и да спасят живот…пък бил той и на едно/в случая две/ куче!

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове