Списание "Тайм" нарече Тръмп „побойник“

Списание "Тайм" нарече Тръмп „побойник“ - картинка 1

Бившият кандидат на републиканците Мит Ромни пък нарече милиардера лъжец и призова да не гласуват за него

9/Авторитетното списание „Тайм“ нарече Доналд Тръмп побойник. По този начин то се присъединява в битката срещу кандидата на Републиканската партия за президент на САЩ, който печели все по-голяма преднина пред конкурентите си.

Тръпм е на корицата на списанието, която посочва с отметки "качествата" му – побойник, актьор, разрушител на партията и демагог. Празно е оставено само квадратчето, посочващо кой ще е следващият американски президент. Отказът на Тръмп да отхвърли ясно и категорично подкрепата на групи и организаци, които застъпват тезите за превъзходството на белите и групите, свързани с националистически организации е последната капка, преляла търпението, посочва изданието.

Междувременно бившият кандидат на републиканците на президентските избори в САЩ през 2012 година Мит Ромни призова днес своите съпартийци да подкрепят всеки друг претендент, освен Доналд Тръмп.

В своя реч в института "Хинкли" в Солт Лейк Сити (щата Юта) Ромни нарече Тръмп "лъжец" и каза, че избирането му за президент би довело до "спад в икономиката", а неговите данъчни "инициативи" биха повишили бюджетния дефицит. "Той изобщо не е бизнес гений и би бил много лош президент за американските работници", отбелязва Ромни, цитиран от ТАСС.

"В областта на външната политика Тръмп не е много умен - продължава бившият губернатор на Масачузетс. - Неговите изказвания по външнополитическите проблеми тревожат нашите съюзници и вдъхновяват нашите противници". Ромни напомня, изявленията на Тръмп, който се възхищава от Владимир Путин и нарече президента на САЩ Джордж Буш лъжец.

Ромни призова републиканците да подкрепят другите претенденти за партийната номинация - сенаторите Тед Круз, Марко Рубио и губернатора на Охайо Джон Кейсик.

Самият Доналд Тръмп реши да спре финансирането на предизборната си кампания за своя сметка, съобщи CNN, цитирана от „Фокус“. В случай на избирането му за кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия, той, подобно на други кандидати, ще „събира дарения..

Магнатът е лидер сред останалите кандидати на републиканците. На последните първични избори във вторник, които бяха проведени в повече от дузина щати в страната. Тръмп спечели убедителна победа в седем щата: Алабама, Арканзас, Върмонт, Вирджиния, Джорджия, Масачузетс и Тенеси.

 

 

 

/37

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове