Срещата в Брюксел за мигрантите - контруктивна, но без резултати

Срещата в Брюксел за мигрантите - контруктивна, но без резултати - картинка 1

Борисов излязъл от залата да гледа мача Япония-Сенегал

Срещата на върха на ЕС за миграцията е конструктивна, но не са били постигнати конкретни резултати. Това заяви на пресконференция испанският премиер Педро Санчес, цитиран от "Катимерини".

Тя показа ясно разделението на страните-членки, след като Вишеградската четворка бойкотира срещата, а френският президент Еманюел Макрон заплаши със санкции онези, които не показват съпричастност към общите проблеми. 

Въпреки заявения план на Италия за създаване на центрове в страните, от които идват мигрантите, малки са надеждите за постигане на обща позиция на този етап. 

България бе представлявана на срещата от премиера Бойко Борисов.

Кореспондент на Financial Times написа, че Борисов е напуснал залата... за да гледа мач от световното първенство по футбол.

"Забележете, че на днешната мини-среща по миграцията българският премиер Бойко Борисов, чиято страна все още председателства ЕС, излезе от стаята, за да гледа Япония срещу Сенегал на Световната купа", пише Махрин Кан.

От "Оксфам" разкриткуваха опитите Европа да бъде првърната в крепост, до която бягащте от конфликти нямат достъп. Също така се припомня и "античовешката" политика на сегашните управляващи в САЩ към мигрантите. 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове