Стоичков храни бедните африканци с убитите животни! Сериозно ли!?

Стоичков храни бедните африканци с убитите животни! Сериозно ли!? - картинка 1

Футболистът излезе с открито писмо до медиите

Добре, че сте Вие господин Стоичков да нахраните бедните африканци!

Футболистът Христо Стоичков излезе с открито писмо до медиите след взрива от възмущение, който предизвикаха неговите снимки с убити животни в Африка. 

В текста се казва: 

"След зачестилите публикации, коментари и анализи, свързани както с мен, така и с моето семейство, бих искал да поясня следното: 

Аз, Христо Стоичков, и моето семейство, в лицето на съпругата ми Мариана и двете ми дъщери Христина и Михаела, сме били част от десетки, дори стотици каузи за опазването на околната среда, дивата природа, изчезващи животински видове, както и от множество благотворителни кампании, свързани със здравеопазване, защита и превенция за населението на Африка.

Лично аз съм бил част от поне дузина хуманитарни мисии на Черния континент, очевидно останали в пълна тайна за тези, които „намериха сили“ да упрекват мен и моето семейство сега.

Въпреки че не мисля, че дължа обяснение за хобито си, смятам, че Вие се нуждаете от пояснение. Всички ловни резервати, разположени на територията на Африка, са един от петте жизненоважни за оцеляването на населението икономически сегмента на тази толкова бедна, но толкова красива част на света. Местното население и власти са намерили изключително рационален начин за прочистването на старите и болни животни. Възползвайки се от хобито и интересите на хора като мен, те осигуряват прехраната на хиляди семейства, както с месото на убитите животни, така и с таксите, които се заплащат за всяко едно от тях. Именно поради тази причина, само и единствено определени животни от цели стада могат да бъдат обстрелвани, след изрично одобрение на придружаващия гид във всеки един резерват.

За незапознатите от Вас ще спомена, че за обстрел на млади животни и бракониерство е предвиден затвор, без право на съдебен процес. Нима ако бяхте публикували моя снимка с диво прасе, отстреляно от мен, бихте били толкова гневни? Или по-скоро бихте купили такова месо от съседния на Вас магазин под формата на суджук, за да присъства на празничната Ви трапеза? Ще оставя отговора на всички Вас.

Бих искал само да допълня, че става въпрос за различни географски ширини и различни нрави. И не на последно място, бих искал да напомня на всички, че аз и моето семейство продължаваме да подпомагаме резервати в България, като например, ловното стопанство в Етрополе".

Предполагаме, че на Мика са й се дояли кюфтета от диво месце, както споменахме в предишен наш текст!

Скъпи читатели, направете си изводите! Ние останахме без думи...

/33

Коментари 2

  • #2
    Терзиева -

    Рибата я убива отворената уста... Добре, че Ви правят паметник, защото умряхте за много хора...

  • #1
    д. Сотирова -

    Малоумник, безкрайно тъп и неграмотен.

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове