Стотици хиляди домакинства в Тексас още са без ток

Стотици хиляди домакинства в Тексас още са без ток - картинка 1

Сенаторът от Тексас Тед Круз бе подложен на всеобщо осъждане заради това, че замина на семейна почивка в Канкун в Мексико, докато родният му щат е парализиран от смъртоносна зимна буря

Губернаторът на Тексас Грег Абът заяви, че всички електроцентрали в щата са възстановили работата си, но стотици хиляди домакинства остават без електричество заради съборени електропроводи и други проблеми след жестоката зимна буря и студената вълна, предаде агенция "Ройтерс".

Въпреки че приветстваха напредъка във възстановителните работи, други лидери в Тексас предупредиха, че електрическата мрежа на щата ще остане изключително "крехка" в течение на няколко дни и че студеното време, което създаде проблемите, ще се задържи и през уикенда.

Близо 325 000 домакинства все още нямат електричество спрямо 2.7 милиона в сряда, а повече от 13 милиона тексасци изпитват трудности с водоснабдяването. Властите посъветваха жителите на над 100 окръга да преваряват питейната си вода; 12 млн. души или нямат течаща вода, или тя идва с прекъсвания.

На този фон сенаторът от Тексас Тед Круз бе подложен на всеобщо осъждане заради това, че замина на семейна почивка в Канкун в Мексико, докато родният му щат е парализиран от смъртоносна зимна буря, оставила много хора без електричество и питейна вода, отбелязва агенция "Асошиейтед прес".

След вълна от критики заради пътуването Круз се върна в Тексас и заяви, че това "очевидно е било грешка".

Сенаторът вече е един от най-демонизираните републиканци в Конгреса, като си е създал противници от целия политически спектър с кариерата си, основана на крайнодясна политика и сблъсъци с политическия елит, посочва АП.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове