Стотици на протест срещу Газпром, БОЕЦ започва блокада на Министерския съвет

Стотици на протест срещу Газпром, БОЕЦ започва блокада на Министерския съвет - картинка 1

"Радев, Борисов, Донев и компания да си носят отговорността пред своя господар от Кремъл за даваните обещания и поетите задачи, но ние няма да позволим да ни сложат отново примката на "Газпром"

Стотици демонстранти се събраха тази вечер пред Министерския съвет с искания за оставката на служебния министър на енергетиката Росен Христов и за гаранции от служебния кабинет, че "няма да подновява доставките и няма да сключва нов договор за доставка на газ с терористите от Газпром".

Протестът е организиран от гражданско движение БОЕЦ.

Активисти на гражданското движение опънаха палатки и шатри, за да блокират до сряда вечерта централния вход на Министерския съвет на бул. "Дондуков" 1. 

 

"Радев, Борисов, Донев и компания да си носят отговорността пред своя господар от Кремъл за даваните обещания и поетите задачи, но ние няма да позволим да ни сложат отново примката на "Газпром"! Ние господари нямаме и с терористи не преговаряме! И не плащаме на терористи, без значение каква е цената" - заяви лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев.

Хронология на протеста:

19:54 ч. -  Активисти на БОЕЦ и граждани, които подкрепят протеста, ще останат в палатките и шатрите тази нощ, за да започне блокадата на централния вход на Министерския съвет.

19:41 ч. - Демонстрантите се обърнаха към Президентството и започнаха да скандират "Радев - вън!"

19:17 ч. - Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев обяви, че гражданското движение подготвя протестни "акции-изненади" през следващите дни. Утре в 9.30 ч. е първата "акция-изненада", каза той.

Тук - пред централния вход на МС, няма да допуснем гълъби, нито гълъбчета, нито министри, заяви още Георгиев.

 

 

19:10 ч. - Демонстрантите все още се събират.

 

 

 

Снимки: Ружа Райчева / OFFNews

Източник: OFFNews

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове