Стягайте багажа за Белгия - създават тръбопровод за бира!

Стягайте багажа за Белгия - създават тръбопровод за бира! - картинка 1

Още един повод да харесваме тази държава!

В белгийския град Брюж ще се появи тръбопровод, по който бирата ще бъде доставяна директно от пивоварната до завода, където се бутилира. Идеята дошла на собственика на завода Савиер Ван Несте, след като видял как работници поставят кабели, предаде белгийският сайт RBK.

Тръбата ще е дълга малко над три километра и ще бъде разположена между пивоварната „Де халве ман“ (Полумесец) в центъра на града до завода за бутилиране. Тя ще транспортира 6800 литра бира на час. Скоростта на придвижване на бирата в тръбата ще бъде 19 км/ч.

Собственикът на пивоварната разказва, че една сутрин се събудил, погледнал през прозореца и видял работници, които поставяли кабели. Тогава му и дошла идеята за „биропровода“. „Всичко започна на шега. Никой не ми вярваше, че това ще работи“, заяви Ван Несте.

За реализацията на проекта са били необходими четири години. До завършването му остават броени седмици. Идеята е струвала четири милиона евро. За да бъдат събрани средствата, пивоварната е предложила пожизнено запасяване на клиентите с бира.

Разработени са били три опции – „златна“, „сребърна“ и „бронзова“. Първата е предполагала на клиента да бъде давана една 330-милилитрова бутилка дневно, както и 18 персонализирани халби срещу 7500 евро.

Идеята не е нова. В датския град Рандерс има тръба, която транспортира бирата директно в баровете на града.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли този парлмент да излъчи правителство?

Да, но зависи какво.

50.00%

Да, на всяка цена.

30.00%

По-добре да ходим на избори.

20.00%

Блогове