Стягам багажа и газ към Халкидики!

Стягам багажа и газ към Халкидики! - картинка 1

1,5 млн. българи са почивали в Гърция миналата година. Сега ще са повече

Ситуацията в Гърция хич не стряска нашенци. Бежанци, палаткови лагери, полиция, всичко това е уплашило  македонци и сърби, но и българите. Данните на българските туроператори показват, че кризата с мигрантите не само че не е отказала българите от намерението им да изкарат почивните дни около Великден на Халкидики, но и броят им се е увеличил спрямо миналата година.

Пред Клуб Z Байко Байков, председател на Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), заяви, че "предварителните очаквания бяха за спад, причинен от бежанците, но те се оказаха грешни. Резервациите за това лято не само че няма да са по-малко в сравнение с миналата година, но и ще има ръст на българите, избрали Гърция за лятната си почивка. Официалната статистика на гръцките служби през миналата година бяха за 1,5 милиона българи, които са посетили страната. Сега ще са повече".

Според него в дните около Великден резервациите за организирани пътувания до Гърция са с 5-6 процента повече в сравнение с миналата година и то при положение, че голяма част от българите, които отиват в южната съседка, не използват услугите на фирма туроператор, а пътуват самостоятелно.

Излиза, че българите не се притесняват нито от бежанския поток, нито от тежката ситуация по границата с Македония. За Великден нашенците ще напрвят оборотите на хотелиерите  в Северна Гърция в началото на сезона.  Поясняваме, че ще има отлив на туристите от Македония и Сърбия.

Освен това за посрещане на великденски празници в южната ни съседка Гърция търсенето е основно за Халкидики, Паралия Катерини и островите Санторини, Корфу и Лефкада. Както се вижда мигрантите предпочитат места, на които няма мигранти….

Не сме никак глупави, определено… Интересът към южната ни съседка по време на Великден се увеличава, може би заради отлива на български туристи от Турция. Малкият интерес към страната е следствие от станалите наскоро атентати, отбелязват експерти. Почти винаги какъвто и проблем да има по света от политически характер или природно бедствие, това се отразява мигновено върху туризма в региона, отбелязва „Money.bg”.

Да кажем, че освен към Гърция част от сънародниците ни ще посетят и  по-далечни дестинации като Барселона, Баварските замъци и Мюнхен, Френска ривиера, Рим, Венеция, Виена, Будапеща и Прага.

Други пък предпочитат да се запишат за почивка – най-вече в континенталната част на Испания (Коста Брава и Коста дел Сол), както и в Италия – Соренто, Неапол и Тоскана.

Едно е сигурно – където и да сме, важното е да изкараме приятно Великденските празници.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове