a_forgetful.png

Странни правила, които стюардесите трябва да спазват

Странни правила, които стюардесите трябва да спазват - картинка 1

Освен да обслужват пътниците, стюардесите има и куп други задължения и ограничения

Освен да обслужват пътниците, стюардесите има и куп други задължения и ограничения, които трябва да спазват на борда. Вижте част от тях:

Не могат да използват медикаменти на борда

Съгласно закона, всички основни полети трябва да имат медицински комплект с оборудване, като средства за реанимация и спринцовки, но стюардесите не могат да ги използват, защото не са обучени медицински. Те трябва да изчакат указания от лекар на борда.

Те не могат да бъдат твърде високи или ниски

Тъй като членовете на екипажа трябва да помагат на пътниците с багажа и да достигат багажното отделение, повечето авиокомпании имат изисквания за височина за техните стюардеси. На югозапад, например, тя трябва да бъде между 157 и 170 см.

Трябва да контролират теглото си

Височината не е единствената физическа характеристика, която авиокомпанията изиска от  своите служители. Някои от тях изискват теглото да бъде "пропорционално на височината", а American Airlines казва, че тежестта на членовете на екипажа трябва да "позволи безопасна експлоатация на самолета".

Идеята е, че екипажът трябва да може да маневрира бързо и без да се пречи на пътниците по време на извънредна ситуация.

Не могат да имат видими татуировки

Докато политиките се различават от компания в компания, повечето не позволяват видими татуировки, а това включва дори такива, които са покрити с грим или лепенка.

Те невинаги ще вземат бакшиш

Обслужващите полета са тези, които се грижат за комфорта ви по време на полета, но повечето компании не позволяват да получават бакшиш. Фирмените политики се различават, но някои имат право само да вземат пари, ако пътникът настоява, докато други могат да приемат само подаръчни карти. 

Не могат да прекаляват с грима

Гримът е част от униформата на стюардесата, но той не трябва да бъде твърде екстравагантен и крещящ. Повечето авиокомпании се придържат към по-консервативен стил и имат изисквания за определени цветове.

Те не могат да пият, докато са с униформа

Дори полетът да е приключил и те да са на земята, стюардите не могат да употребяват алкохол, докато са с униформата си.

Мъжете не могат да носят брада

Някои авиокомпании имат строги изисквания за лицевото окосмяване на мъжете. Те са задължени да поддържат определена дължина и да следват строг стил, без право на фриволности.

Трябва да бъдат добри плувци

При необходимост от спешно кацане във водата, пътниците ще се радват да знаят, че служителите в самолета преминават строги тестове по плуване. British Airways, например, наемат за членове на екипажа само хора, които могат да плуват на 50 метра, след това да се задържат във водата с трамбовка за три минути, а освен това трябва да докажат, че могат да помагат на други хора във водата.

 

profit.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове