Стражите на ислямската революция са по петите на Ким Кардашиян

Стражите на ислямската революция са по петите на Ким Кардашиян - картинка 1

Смятат, че звездата има за цел да развращава младите момичета

Иранският Корпус на стражите на ислямската революция обяви, че със загриженост следи увеличаващата се популярност на Ким Кардашиян в социалните мрежи - съобщава Vanity Fair.

Стражите на ислямската революция обвиняват модела и реалити звездата, че работи в Instagram c тайна мисия да развращава младите момичета с фотографии, изобразяващи начин на живот, който противоречи на принципите на исляма.

Командирът на отряда за борба с киберпрестъпността Мустафа Ализаде казал в интервю за иранската телевизия, че "дейността на Кардашиян се финансира от трети лица" и поради това "Ние гледаме много сериозно на това".

Американското лайфстайл издание припомня, че в момента с Иран се провежда Операция "Паяк II", чиято цел е "противодействие на културата на разврата" в социалните мрежи и най-вече в Instagram и Facebook. Според изданието Iran Wire, киберотрядите на Мустафа Ализаде са арестували множество иранци, които са свързани с 350 страници във Facebook, обявени за "развратни".  Стражите на ислямската революция ги обвиняват в "реклама на културата, отслабване и отричане институцията на семейството, подигравка с религиозните ценности,  вяра в отношенията извън принципите на морала и публикуване на лични разголени снимки на млади момичета".

В понеделник иранските спец служби арестуваха осем представителки на модния бизнес и след това им бяха повдигнати обвинения за използване на Instagram "за безнравствени цели".

Операция "Паяк II" се провежда повече от две години и в рамките на кампанията агенти на тайните служби бяха внедрявани в модния бизнес и след това те следяха кой какви снимки публикува в социалните мрежи и след това препоръчваха ареста на жени, които се показват без хиджаб. В Иран тази практика е забранена.

Много от "заподозрените модели" бяха принудени да напуснат страната, а техните акаунти в Instagram продължават да съществуват. Най-известният модел от тази "развратна група" е  Елназ Голрох, която живее в Дубай и рекламира хранителни добавки, часовници Daniel Wellington, козметични продукти и има вече 638 000 последователи.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове