Суперхрани за супер енергия

Суперхрани за супер енергия - картинка 1

Колкото по-често похапвате тези храни, толкова по-добре

Има едни изключително популярни 8 храни, които ни дават необходимата енергия за целият ден. Колкото повече ги консумиране, толкова по-добре. Ето кои са те. 

Орехи
Орехите съдържат триптофан – важна аминокиселина, помагаща на тялото да произвежда серотонин. Този т.нар. „хормон на щастието” се грижи за доброто ни настроение и ни помага да преборим стреса.

Аспержи
Аспержите са един от най-добрите източници на фолиева киселина, позната още като витамин B9. Тя е необходима за синтеза на хормоните – допамин, серотонин и норадреналин. Те от своя страна пък ни помагат да се справим с лошото настроение.

Пресен чесън
Този вкусен пролетен зеленчук съдържа алицин, отговорен и за специфичната му миризма. Но може да направи чудеса с фигурата ни, защото ни помага в борбата с килограмите. Алицинът ни предпазва от преяждане, като стимулира усещането за ситост в мозъка.

Бобови храни - Бобът е друга много подходяща храна, ако сме на диета.

Спанак

Спанакът е чудесен източник на желязо, също е и важен елемент в състава на червените кръвни телца – които се грижат да снабдят кръвта ни с кислород, а оттам и с енергия.

Артишок

Ако се задъхвате, докато изкачвате стълбите, значи трябва да хапвате артишок. Ценното в него е минералът магнезий, чиято липса ни кара да се чувстваме уморени. Един среден артишок съдържа 77 mg магнезий, като необходимата дневна доза за жени е 320 mg.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове